Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Okt.2019, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan zapretio da će proterati Kurde u Siriji ako se sami ne povuku

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan zapretio je danas da će "proterati teroriste" na tursko-sirijskoj granici ukoliko se kurdski borci ne povuku iz te zone u roku predviđenom dogovorom između Ankare i Moskve.

"Ako se teroristi ne povuku posle 150 sati (rok koji važi od 23. oktobra prema dogovoru), preuzimamo kontrolu i sami ih proterujemo", rekao je Erdogan u televizijskom obraćanju.

Erdogan >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << smatra Kurde u Siriji teroristima.

Prema sporazumu koji su nedavno postigli Erdogan i ruski predsednik Vladimir Putin, kurdski borci imaju rok od 150 sati da se povuku iz pogranične oblasti. Taj rok ističe sledećeg utorka.

Snage ruske i sirijske vlade odmah će ući u tu oblast kako bi osigurale da se Kurdi povuku na 30 kilometara od granice.

Po isteku roka od 150 sati, rusko-turske patrole počeće da deluju duž 10 kilometara širokog pojasa kod granice.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Moskva

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Erdogan zapretio da će proterati Kurde u Siriji ako se sami ne povuku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Okt.2019

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan zapretio je danas da će "proterati teroriste" na tursko-sirijskoj granici ukoliko se kurdski borci ne povuku iz te zone u roku predviđenom dogovorom između Ankare i Moskve, javlja AFP. "Ako se teroristi ne povuku posle 150 sati (rok koji važi od 23. oktobra...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.