Erdogan obećava: Vratićemo što više izbeglica u granični koridor

Izvor: B92, 11.Okt.2019, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan obećava: Vratićemo što više izbeglica u granični koridor

Suočen sa međunarodnom kritikom zbog vojne intervencije u Siriji, Erdogan je izjavio da će vratiti što više izbeglica u granični koridor koji će napraviti.

"Obnovićemo područje za milion ljudi, za one koji žele da se vrate u svoju zemlju, a nemaju dom u koji bi mogli da se vrate'', rekao je Erdogan članovima svoje vladajuće stranke Partije pravde i razvoja (AKP) nakon čega je dobio veliki aplauz.

Turska je u sredu poslala svoju vojsku na sever Sirije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon što je saopštila svoj plan o stvaranju "tampon zone" koja bi potisnula kurdske ekstremiste i potencijalno dopustila povratak u Siriju nekim od 3,6 miliona sirijskih izbeglica.

Turska ofanziva je pokrenuta nako što je predsednik SAD Donald Tramp naredio povlačenje američkih snaga sa severa Sirije, što je odluka koju kritikuju širom sveta, pa čak i njegova Republikanska stranka, navela je američka agencija.

"Hej, Evropska unijo", rekao je juče Erdogan i dodao: "Urazumite se. Ponavljam: ne zovite ovo invazijom, ona to nije. Ako nastavite, otvorićemo kapije i poslaćemo vam 3,6 miliona izbeglica".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Erdoan: Vratićemo što više izbjeglica u granični koridor

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Okt.2019

ANKARA - Suočen sa veoma rasprostranjenom međunarodnom kritikom zbog vojne intervencije na severu Sirije, predsjednik Turske Redžep Taijip Erdoan izjavio je danas da će vratiti što je moguće više izbjeglica u granični koridor koji će napraviti, javio je AP.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.