Erdogan: Počinje vojna operacija na granici sa Sirijom

Izvor: RTS, 05.Okt.2019, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Počinje vojna operacija na granici sa Sirijom

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kaže da će Turska izvršiti vojnu vazdušnu i kopnenu operaciju istočno od Eufrata u Siriji, gde Ankara i Vašington još uvek nisu uspostavile planiranu "sigurnu zonu".
"Pripremili smo se, napravili smo operativne planove i dali neophodna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uputstva," rekao je Erdogan i dodao da će Turska sprovesti akcije vazduha i zemlje "danas ili sutra".

Sa druge strane, Sirijske demokratske snage koje podržava Vašington poručile su da se neće ustručavati da najavljivani turski napad pretvore u "opšti rat" kako bi odbranile severoistočni deo zemlje.
Kako prenosi Rojters, Sjedinjene Države složile su se da zajednički uspostave sigurnu zonu na sirijskoj granici, ali Ankara nije zadovoljna napretkom na tom planu i često je ranije pretio da će tamo sprovesti vojne operacije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.