Džihadisti odlaze iz nove demilitarizovane zone?

Izvor: Vesti-online.com, 27.Sep.2018, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti odlaze iz nove demilitarizovane zone?

Umerene sirijske pobunjeničke grupe objavile su da su sve uverenije da će se njihovi džihadistički rivali pridržavati zahteva da napuste nove demilitarizovane zone razdvajanja koju su uspostavile Turska i Rusija.

Rojters podseća da je ova zona dogovorena sporazumom dve zemlje postignutim ranije ovog meseca, kojim je sprečena ofanziva na Idlib sirijske vojske uz podršku Rusije.

U tom sporazumu se od "radikalnih" pobunjenika zahteva da se povuku iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zone do sredine narednog meseca.

Neimenovani visoki zvaničnik sirijske opozicije izjavio je da je Tahrir al Šam, najmoćnija džihadistička grupa na severozapadu Sirije, u proteklih nekoliko dana poslala probne poruke turskoj vojsci putem treće strane, kojima signalizira da je spremna da se povinuje zahtevu.

- Stvari se dobro kreću i Tahrir al Šam je obećao da će primeniti (zahtev), ali da neće javno objaviti pristanak - kazao je zvaničnik sirijske opozicije kojem su informacije dostavili turski zvaničnici.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.