Džihadisti IS u samrtnom ropcu: Asadovi lavovi im ne daju ni METAR dalje od Homsa

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Sep.2017, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti IS u samrtnom ropcu: Asadovi lavovi im ne daju ni METAR dalje od Homsa

Borbe za centralnu Siriju i dalje ne prestaju

Uticaj Islamske države u centralnoj Siriji brzo se ruši, a Sirijske oružane snage preuzele su više sela i gradova u istočnom delu pokrajine Homs.

EAS capturó Unq al-Hawa en el este de Homs https://t.co/ljR6dmFkGM via @watanisy pic.twitter.com/cp9PGD6cHG

— Mapa En Vivo (@mapaenvivo) 13. септембар 2017.

Posle ovog jutarnjeg napretka u kom su vladine trupe uspele da povrate 5 sela, nastavljene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su borbe kako bi se oslobodilo još 3 sela; naime Ank Al-Hava, Um Al-Tababen i Al-Kan, kao i 2 brda oko ovih sela.

#Homs #SAA liberated Darwīshīyah, Luwaybidah, Al Khān, Umm Tababin & Unq al-Hawa villages pic.twitter.com/sorIVFYtFC

— @Suriyak (@Suriyakmaps) 13. септембар 2017.

Postalo je očigledno da će mala enklava koja je sada pod kontrolom IS-a još malo i biti očišćena, jer su u toku završne borbe za Deir Ez Zor.

Proterivanje militanata IS iz centralne Sirije dalo je vladi Sirije potpunu kontrolu nad više naftnih polja i naftnih bušotina.

BREAKING: #SAA & allies (#QSF / #NDF / #Baath Battallions) liberate 'Unq Al-Hawa, Al-Khan, Luwaybidah, Darwishiyah (+30 km²).

East #Homs CS pic.twitter.com/VHWE6PsKwS

— 24 Resistance Axis (@Syria_Hezb_Iran) 13. септембар 2017.

Uprkos činjenici da se ova polja moraju renovirati pre nego što ponovo započnu rad, ovo će značajno povećati sposobnosti vlade da zadovolji osnovne potrebe sirijskog naroda.

Više informacija o situaciji u centralnoj Siriji i Homsu možete naći OVDE.

Vesti iz Sirije, Iraka i Jemena možete pogledati OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.