Davutoglu: ID odgovorna za raketni napad na Kilis

Izvor: B92, 08.Mar.2016, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davutoglu: ID odgovorna za raketni napad na Kilis

Izmir -- Turski premijer Ahmet Davutoglu optužio je ID da su odgovorni za napad na turski pogranični grad Kilis, u kojem su poginule dve osobe, uključujući jedno dete.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim grčkim kolegom Aleksisom Ciprasom istakao da je ispaljivanje raketa na Kilis iz Sirije pokazalo koliko je "krhak" sporazum o prekidu vatre u toj zemlji, preneo je Rojters.

U eksploziji osam raketa, koje su ispaljene iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sirije na turski pogranični grad Kilis, poginule su dve osobe, među kojima je i jedan četvorogodišnji dečak.

Rakete su ispaljene s teritorije u Siriji, koja je pod kontrolom Islamske države, a turska vojska je uzvratila otvorivši vatru na pozicije džihadista, prenela je novinska agencija Dogan pozivajući se na bezbednosne izvore.

Pri udaru raketa u Kilisu je poginula jedna žena (54) dok je šrapnel jedne rakete pogodio automobil, u kojem su se nalazila dva dečaka, javila je turska državna agencija Anadolija.

Četvorogodišnji dečak je preminuo na putu ka bolnici, dok je šestogodišnji dečak ranjen, naveo je AFP.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.