Damask: Preferiramo da se sporazum o Idlibu sprovede, ali ima i drugih metoda

Izvor: Vostok.rs, 30.Sep.2018, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Damask: Preferiramo da se sporazum o Idlibu sprovede, ali ima i drugih metoda

Damask se nada da u provinciji Idlib neće morati da koristi vojnu silu, ali zadržava pravo da to uradi, izjavio je u intervjuu za RT ministar spoljnih poslova Sirije Valid Mualem.

"Preferiramo da se ovaj sporazum sprovede i da se problem reši mirno ili kroz nacionalno pomirenje, ali da bi država utvrdila vlast na svojoj teritoriji, ima zakonsko pravo da koristi i druge metode, ali mi ne želimo da dosegnemo ovu fazu", rekao je Mualem.

"Ne mogu reći da se ovaj sporazum sprovodi, ali početak je napravljen", rekao je on.


Idlib je poslednja pokrajina Sirije izvan kontrole zvaničnog Damaska. Pitanje izbacivanja terorista odatle iz pokrajine je ključna stvar, a o čemu razgovarano je na samitu 7. septembra između predsednika Rusije, Turske i Irana.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.