Da li se stvarno dogodila ta prelepa komedija koju su nam Amerikanci predstavili?

Izvor: B92, 28.Nov.2019, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Da li se stvarno dogodila ta prelepa komedija koju su nam Amerikanci predstavili?"

Islamska država je američka tvorevina protiv koje se SAD nikada nisu stvarno borile, rekao je sirijski predsednik Bašar el-Asad za francuski list "Paris Match".

Asad je za francuski časopis istakao i da sumnja u mnogobrojne priče o ubistvu lidera islamističke grupe Abu Bakr al-Bagdadija.

Pre manje od mesec dana Islamska država potvrdila je likvidaciju svog dugogodišnjeg vođe Abu Bakr al-Bagdadija, ali Asad smatra da čak i da je ubijen, "razlozi za to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu dovoljno transparentni".

"Da li se to zaista dogodilo? Ne znam. To ne znači da nije ubijen, ali ako jeste, nije zato što je bio terorista", naglasio je sirijski predsednik.

Ponavljajući svoje prethodne sumnje u smrt Al-Bagdadija u operaciji koju su vodile SAD krajem oktobra, Asad je rekao za francuski časopis "Paris Match" da su ovu terorističku grupu i "proizveli Amerikanci" i da je njen vođa samo "deo komedije".

"Najvažnije pitanje je da li je Al Bagdadi zaista ubijen i da li se zaista dogodila ova prelepa komedija koju su nam Amerikanci predstavili", rekao je sirijski predsednik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.