DŽIHADISTI NA KOLENIMA! NISU ZNALI ŠTA IH JE SNAŠLO! Ruska i sirijska vojska u brutalnoj ofanzivi na Alepo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2020, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DŽIHADISTI NA KOLENIMA! NISU ZNALI ŠTA IH JE SNAŠLO! Ruska i sirijska vojska u brutalnoj ofanzivi na Alepo!

Teroristi beže pred Asadovom armijom

Zajednički rusko-sirijski vojni napad na položaje koje drže džihadisti u pokrajini Alepo opustošio je njihovu odbranu, rekao je izvor iz Sirijske arapske vojske (SAA).

Prema izvoru, ruske i sirijske vazdušne snage više puta su udarile u džihadističke konvoje i baze preko južnih i zapadnih mesta pokrajine Alepo.

U isto vreme, Sirijska arapska vojska, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vođena ruskim obaveštajnim podacima, i dalje nastavlja da udara džihadističke odbrane oko grada Alepa.

Izvor je rekao da je četvrta oklopna divizija sirijske vojske koncentrisala veći deo svoje artiljerije na zapadnu periferiju grada, gde su džihadističke snage, na čelu sa Hadžat Tahrir Al Šamom (HTŠ), i dalje izvodile napade na pokrajinsku prestonicu.

Joint Russian-Syrian attack devastates jihadist defenses in #Aleppo https://t.co/hf2jEPR1Gc #Russia #Syria

— Al-Masdar News (@TheArabSource) January 18, 2020

Sinoć je Alepo svedočio nizu žestokih sukoba u zapadnom delu grada, dok su džihadistički pobunjenici otvorili žestoku vatru po snagama sirijske vojske na zapadnoj osi udruženja Al-Zahra’a Association.

U narednim danima očekuje se da sirijska arapska vojska započne veliku ofanzivu u Alepu koja bi trebalo da počisti preostale džihadiste sa zapadnih periferije glavnog grada provincije i ponovo otvoriti delove autoputa Alepo-Idlib (M-5) .

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.