DEVOJČICA (7) RASPLAKALA CEO SVET! Izronila iz ruševina na granici sa Sirijom pa izgovorila reči koje su sledile sve

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2023, 10:22

DEVOJČICA (7) RASPLAKALA CEO SVET! Izronila iz ruševina na granici sa Sirijom pa izgovorila reči koje su sledile sve

Najmanje 4.800 ljudi poginulo je u Siriji i Turskoj u razornim potresima prema najnovijim informacijama tamošnjih vlasti. Međutim, među onima koji su konačno izvučeni iz ruševina je i devojčica, koja je odmah tražila svoju majku.

Spasioci su tokom noći nastavili potragu za preživelima, po hladnoći, kiši ili snegu, ponekad i golim rukama, kako bi spasili svaki mogući život, poput sedmogodišnje devojčice koja je izronila u prašnjavoj pidžami iz ruševina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Hataju na granici sa Sirijom, pred očima reportera AFP-a, nakon više od 20 sati užasa.

"Gde je moja mama?" rekla je spasiocu koji ju je uzeo u naručje.

Loše vreme otežava spašavanje i još više zagorčava sudbinu preživelih koji drhte u šatorima ili u improvizovanim skloništima. Veliki pad temperatura izlaže povređene i zaglavljene u ruševinama, dodatnom riziku od hipotermije.

Prema procenama, u Turskoj se srušilo i do pet hiljada zgrada, uključujući bolnicu u İskenderunu. U potresima su srušeni celi stambeni blokovi. Turska je zatražila pomoć od NATO saveznika u rešavanju posledica potresa, od kojih se najjači 7,8 dogodio juče ujutru.

Više vesti o zemljotresu u Turskoj pročitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.