Čurkin: Rusija ne treba da opravdava svoje akcije u Siriji

Izvor: RTS, 11.Feb.2016, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čurkin: Rusija ne treba da opravdava svoje akcije u Siriji

Stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vitalij Čurkin poručio je da Rusija nije obavezna da opravdava svoje akcije u Siriji, ističući da je prisustvo ruskih snaga u toj zemlji zakonito.
Mi ne nameravamo da se pravdamo zbog onoga što radimo, rekao je Čurkin i dodao da je sve što Rusija radi u Siriji transparentno.

"Naše Ministarstvo odbrane svakodnevno održava brifinge. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Naše prisustvo tamo je zakonito 'na poziv Vlade Sirije'", izjavio je Čurkin.
Dodao je da se Rusija nada da će na pregovorima o Siriji delegacija opozicije imati više predstavnika, prenosi Sputnjik.
"Pošto se pripremamo za nastavak pregovora, nadam se da će do 25. februara biti odrađen dodatni posao kako bi opozicija bila bolje predstavljena, ne samo ljudima iz Rijada, koji nije predstavio punu delegaciju na pregovorima", dodao je stalni predstavnik Rusije pri UN.
Osim toga, Čurkin je naveo da su u toku razgovori Rusije i SAD o predlozima za primirje u Siriji. Ranije optužbe na račun Moskve za neuspeh pregovora nazvao je neukusnim.
"To je neukusno. Sada nije vreme za uzajamne optužbe. Potrebno je intenzivirati zajedničke političke napore", rekao je Čurkin.
Pozvao da se za slične akcije optuže oni koji podržavaju teroriste.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ČURKIN: Rusija se neće pravdati zbog Sirije, sve radimo transparentno

Izvor: Kurir, 11.Feb.2016

Stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vitalij Čurkin izjavio je da Rusija nije obavezna da opravdava svoje akcije u Siriji..."Mi ne nameravamo da se pravdamo zbog onoga što radimo. Mi radimo veoma transparentno. Naše Ministarstvo odbrane svakodnevno održava brifinge. Naše prisustvo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.