Cenzura na delu: CNN i Amanpur prekrojili intervju sa Čurkinom

Izvor: BKTV News, 28.Nov.2013, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cenzura na delu: CNN i Amanpur prekrojili intervju sa Čurkinom

Američka TV mreža CNN cenzurisala je intervju sa stalnim ruskim predstavnikom u UN Vitalijem Čurkinom, izbacivši iz njega delove o Siriji.
Foto: Arhiva
Intervju s Čurkinom radila je novinarka Kristijan Amanpur i on je emitovan u utorak uveče, a kako prenosi Itar- Tas s, izostavljen je deo u kom Čurkin govori o podršci sirijskog naroda predsedniku Bašaru al-Asadu i o opoziciji koja ometa isporuku humanitarne >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pomoći.
Ruska agencija ocenjuje da je izostavljen ključan deo intervjua, u kom Čurkin govori o ulozi Asada nakon što prelazni proces započne u Siriji. Naime, Čurkin je rekao da je to (uloga Asada u budućnosti) nešto o čemu će Sirijci odlučiti. Takođe, Čurkin je rekao i treba uzeti u obzir činjenicu da veliki deo sirijskog stanovništva podržava Asada.
CNN je izostavio i Čurkinov komentar da je neprihvatljivo da opozicija postavlja bilo kakav preduslov za početak pregovora o Siriji u Ženevi 22. januara, kao i njegovu procenu aktivnosti pobunjenika i zemalja koje ih podržavaju na ometanju isporuke humanitarne pomoći.
Izostavljena je i izjava, navodi Itar-Tas s, Čurkina da niko ne zna ko utiče na stotine ili najmanje desetine jakih oružanih grupa na terenu zbog kojih su humanitarne aktivnosti otežane.
Prema rečima Čurkina, treba identifikovati te zemlje i one treba da preuzmu odgovornost tih grupa koje sprečavaju evakuaciju građana iz opkoljenih oblasti. Zbog toga je, kako je rekao Čurkin, proteklih nekoliko meseci bilo brojnih situacija kada se sirijska vlada saglasila sa evakuacijom građana, ali su to sprečile opozicione grupe.
Još jedna interesantna stvar nije došla do američkih gledalaca, a to je da, kad god je došlo do toga da stanovnici napuste neku opkoljenu oblast, oni su uvek prelazili na teritoriju pod kontrolom sirijske vlade, rekao je Čurkin i istakao da to mnogo govori o tome na čiju se humanitarnu podršku oslanja sirijski narod.
Čurkin je u sredu izjavio za Itar-Tas s da žali što je intervju s njim na CNN emitovan u skraćenoj verziji i da su iz njega izostavljeni ključni delovi o sirijskoj krizi.
Izvor: Tanjug
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Američki mediji: cenzura umesto objektivnosti

Izvor: Vostok.rs, 29.Nov.2013, 08:42

29.11.2013. -..Američki televizijski kanal Si-En-En skratio je intervju sa stalnim predstavnikom Rusije pri UN Vitalijem Čurkinom i pri tome isekao njegovu izjavu o neophodnosti poštovanja volje sirijskog naroda...U isečenom delu diplomata govori o tome, da većina Sirijaca podržava predsednika...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.