Broj poginulih u napadu hemijskim oružjem u Siriji porastao na 86

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Apr.2017, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broj poginulih u napadu hemijskim oružjem u Siriji porastao na 86

Najmanje 86 ljudi, među kojima je 30 dece i 20 žena, poginulo je u jučerašnjem napadu hemijskim oružjem na severozapadu Sirije, saopštila je novi bilans Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Svetska zdravstvena organizacija i Lekari bez granica navode da preliminarni dokazi pokazuju da je u napadu korišćen nervi gas.

Sirijska opozicija optužuje predsednika Bašara el Asada za navodne napade hemijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << oružjem u provinciji Idlib.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su avioni sirijskih vlasti pogodile "veliko skladište pobunjenika kod Han Šeikuna" u kojem su se nalazile otrovne supstance.

Napad je izvazvao osudu međunarodne zajednice dok sirijski predsednik Bašar el Asad demantuje da je njegova vojska koristila "hemijske ili otrovne supstance".

Američki predsednik Donald Tramp osudio je napad hemijskim oružjem na civile u Siriji, nazivajući taj čin "uvredom za čovečanstvo".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.