Britanska vojska podržava proširenje napada i na Siriju

Izvor: Radio 021, 08.Nov.2015, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska vojska podržava proširenje napada i na Siriju

Velika Britanija je "napustila" svoje saveznike, jer vojno ne interveniše u Siriji u borbi protiv džihadista iz Islamske države, ocenio je danas načelnik Generalštaba britanske vojske Nikolas Hjuton.

"U izvesnoj meri smo napustili svoje saveznike, jer nismo u potpunosti uključeni u borbu protiv Islamske države", rekao je Hjuton u intervjuu za televiziju Skaj njuz. General Hjuton je ocenio da "nema nikakvog smisla >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da britanska vojska samo bombarduje Irak do granice sa Sirijom".

Prema njegovim rečima, Islamska država je proglasila kalifat koji se proteže van iračko-sirijske granice, ali se "njihov komandni centar, moć, logistika i ostala organizacija nalaze u Siriji". Parlamentarni odbor za inostrane poslove prošle nedelje se izjasnio protiv vazdušne vojne intervencije u Siriji uz ocenu da London treba da uloži napore u diplomatsko rešavanje sirijske krize.

Velika Britanija trenutno učestvuje u medjunarodnoj koaliciji, predvodjenoj SAD, koja bombarduje položaje islamista u Iraku i Siriji.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.