Britanija pozicionira podmornice, Tramp još nije doneo odluku o napadu u Siriji

Izvor: RTS, 11.Apr.2018, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija pozicionira podmornice, Tramp još nije doneo odluku o napadu u Siriji

"Dejli telegraf" javlja da su se britanske podmornice pozicionirale tako da je Sirija u dometu njihovih "tomahavk" raketa. Premijerka Tereza Mej još nije donela odluku o napadu, piše britanski list. U međuvremenu, i iz Bele kuće poručuju da je raketni napad samo jedna od opcija koje su na stolu.
Premijerka Velike Britanije Tereza Mej još nije donela odluku da li će sa SAD i Francuskom učestvovati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u raketnim napadima u Siriji, ali želi da ima mogućnost da brzo reaguje, navodi Dejli telegraf.

Britanski list ističe da su britanske podmornice pozicionirane tako da je Sirija u dometu njihovih raketa "tomahavk".
Skaj njuz navodi da će Mejova u četvrtak od svog kabineta zatražiti da odobri akciju pod vođstvom SAD i Francuske u Siriji.
U međuvremenu, portparolka Bele kuće Sara Sanders je rekla da predsednik SAD Donald Tramp smatra Rusiju i Siriju odgovornim za hemijski napad u toj bliskoistočnoj zemlji.
Konačna odluka o mogućem napadu u Siriji još nije doneta, a brojne opcije su na stolu pored raketnog napada, rekla je Sandersova.
Donald Tramp nije još izneo vremenski okvir u kom bi eventualno došlo do akcije u Siriji.
Američki predsednik prethodno je upozorio Rusiju preko Tvitera da se spremi za udare raketa na Siriju.
Sa druge strane, general-pukovnik ruske vojske Viktor Poznahir rekao je da su pripadnici grupe Beli šlemovi izrežirali i snimili navodni napad hemijskim oružjem na civile u sirijskom gradu Dumi.

Duma je poslednji grad u oblasti Istočna Guta koji je pod kontrolom pobunjenika i na njega je u petak sirijska vojska pokrenula žestok napad.
Sirijska pobunjenička grupa optužila je vladine snage da su u subotu bacile bure-bombu sa otrovnim hemikalijama na civile u Dumi i da je tom prilikom povređeno više od 500 osoba. 
Svetski mediji javili su u nedelju da su u navodnom hemijskom napadu na Dumu poginule desetine civila. Broj stradalih kretao se od 40, kako su izvestili AP Rojters, dok je po Bi-Bi-Siju poginulo najmanje 70 ljudi.
Sirijska vlada je navode o tom napadu nazvala "izmišljotinama".
Za sada niko nezavisno nije potvrdio navode o tom napadu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanske podmornice poslate na Siriju?!

Izvor: Mondo, 11.Apr.2018

Britanska premijerka Tereza Mej izdala je naređenje da se britanske podmornice upute na rastojanje raketnog napada na Siriju, navodi britanski list „Dejli telegraf“...Foto: MONDO..List navodi da bi napad na Asadov režim mogao da se očekuje u četvrtak uveče...Ovi izveštaji usledili su nakon...

Nastavak na Mondo...

London šalje podmornice ka Siriji

Izvor: Večernje novosti, 11.Apr.2018

Britanska premijerka Tereza Mej naložila je da se britanske podmornice rasporede tako da im Sirija bude u dometu raketa i da budu spremne za napade na sirijsku vojsku, navodi "Dejli telegraf" Britanska premijerka Tereza Mej naložila je da se britanske podmornice rasporede tako...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.