Borba do poslednjeg džihadiste: Suparničke terorističke grupe vode međusobni rat u Latakiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2018, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba do poslednjeg džihadiste: Suparničke terorističke grupe vode međusobni rat u Latakiji

Teroristička grupa Hajat Tahrir Al Šam napala je položaj suparničke terorističke grupe u severozapadnoj Siriji uspevši pritom da zauzme neka područja.

Oni su pokrenuli opsežnu ofanzivu protiv Kateb Ansra Al Šama u Džabal Al Turkmenu u severnoj Latakiji, potiskujući ih iz više uporišta i baza.

Sirijci su na ovo čekali 6 godina: Otvaranje muzeja u Damasku koji krije blago Bliskog istoka (VIDEO)

Sukobi su došli nakon što je Ansar Al Šam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prekinuo odnose sa Tahrir Al Šamom.

Tahrir Al Šam, Islamistička partija Turkestana, Horas Al Din, Ansar Al Din i druge terorističke grupe, koje nisu uključene u Sporazum u Sočiju, što potvrđuju Rusija i Turska, nisu povukli borce i oružje iz zone koja se proteže od severoistočne Latakije do severozapadnog dela Alepa.

Ključna trgovinska arterija od sutra prohodna: Granični prelaz Nasib ponovo u funkciji

U međuvremenu, arapska veb stranica Sputnjika izvestila je da su Tahrir Al Šam i Turkestanska islamska stranka pokrenuli raketne napade na vojne položaje u severoistočnoj Latakiji, kao i uporišta sirijske vojske u regionu u blizini provincije Idlib u četvrtak.

Dalje je navedeno da su vojne jedinice otkrile pozicije terorista za lansiranje rakete Grad u Kala Al Mazik u Džabal Al Zavijehu u gradu Bedama u provinciji Latakija koje kontroliše Tahrir Al Šam.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.