Bolton: Zaštita kurdskih boraca uslov za povlačenje trupa SAD

Izvor: RTS, 07.Jan.2019, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolton: Zaštita kurdskih boraca uslov za povlačenje trupa SAD

Savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Bolton izjavio je da američke trupe neće napuštati severoistočnu Siriju sve dok ekstremisti Islamske države ne budu poraženi i dok kurdski borci koji su saveznici SAD ne budu zaštićeni, prenosi AP.
Agencija AP navodi da Vašington šalje signal da bi moglo da dođe do pauze >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u povlačenju iznenada najavljenom prošlog meseca, za koje se u prvom trenutku očekivalo da bi moglo da bude okončano u roku od nekoliko nedelja.

Navodi se da je Bolton, pre radne večere s izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, poručio da nema nikakvog vremenskog plana i da je američki predsednik Donald Tramp ponovo potvrdio posvećenost povlačenju trupa iz Sirije, ali da one "neće biti u potpunosti povučene dok Islamska država ne nestane".
AP prenosi da je Netanjahu pozvao SAD da priznaju izraelski suverenitet nad spornom Golanskom visoravni, koju je Izrael zauzeo u ratu sa Sirijom iz 1967. godine, a 1981. je anektirao tu oblast, što međunarodna zajednica nije priznala.
Netanjahu je objavio takođe da će u ponedeljak sa Boltonom posetiti taj region, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bolton objasnio kada će američke trupe da napuste Siriju

Izvor: B92, 07.Jan.2019

Jerusalim -- Savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Bolton izjavio je da američke trupe neće napuštati severoistočnu Siriju sve dok ekstremisti ID ne budu poraženi..Kako je rekao, trupe neće napuštati Siriju dok kurdski borci koji su saveznici SAD ne budu zaštićeni, prenosi AP...Agencija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.