Beli golub doleće iz Helsinkija: Uskoro mirovni pregovori između Kurda i sirijske vojske

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2018, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beli golub doleće iz Helsinkija: Uskoro mirovni pregovori između Kurda i sirijske vojske

Svi su obavešteni

Planovi Sirijskih demokratskih snaga (SDF) za pregovore sa vladom dolaze nakon susreta Putina i Trampa na samitu u Helsinkiju, gde su se njih dvojica usredsredili na sirijski sukob i na načine rešavanja trenutne humanitarne krize u zemlji.

Pročitajte i:

Politička ruka većinske kurdske milicije SDF koja kontroliše veći deo severne i istočne Sirije radi na stvaranju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pregovaračkog tima za moguće razgovore sa vladom predsednika Asada, rekao je za AFP Hekmat Habib, ključni čovek Sirijskog demokratskog veća.

- Jedan od ciljeva sastanka je da se stvori platforma za pregovore sa sirijskim režimom - rekao je Habib.

- Ova platforma će predstavljati sve oblasti u autonomnoj upravi i svim oblastima koje drži SDF - dodao je on.

Članovi Sirijskog demokratskog veća, političke pesnice SDF, sastali su se u severnom sirijskom gradu Tabki u ponedeljak kako bi razgovarali o brojnim pitanjima, uključujući i mogućnost pregovora sa Damaskom.

Vesti iz Sirije, Iraka i Jemena pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.