Basesku zaboravio na Izrael, štampa optužila Rumuniju za antisemitizam

Izvor: Blic, 02.Nov.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Basesku zaboravio na Izrael, štampa optužila Rumuniju za antisemitizam

Izraelska štampa optužila je Rumuniju za antisemitizam posle nedavne izjave predsednika Trajana Baseskua, pri povratku iz posete Siriji, da se Sirija graniči sa Palestinom, prenosi agencija Mediafaks.

Izraelski dnevnik "Harec" pod naslovom "Država koju je zaboravio rumunski predsednik" navodi da je Basesku rekao da se Sirija graniči sa Irakom, Libanom i Palestinom.

List postavlja pitanje da li je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rumunski predsednik "izgubio iz vida da ne postoji zemlja Palestina, već jedna druga mala zemlja koja se nalazi na granici sa Sirijom - zemlja koja se zove Izrael".

List navodi da ako je postojala nada da "antisemitizam praktikuju samo huligani koji oskrnavljuju grobove", izjava predsednika Trajana Baseskua posle posete Siriji pokazuje da "Rumunija pršute i vina" ima i drugo lice - "Rumunija antisemitizma".

Članak u izraelskom dnevniku potpisao je Čelu Rozenberg, stručnjak za nacionalnu bezbednost čija je porodica poginula u pogromu od 29. juna 1941. godine u rumunskom gradu Jaši.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rumunija optužena za antisemitizam

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Nov.2008

Izraelska štampa optužila je Rumuniju za antisemitizam posle nedavne izjave predsednika Trajana Baseskua, pri povratku iz posete Siriji, da se Sirija graniči sa Palestinom.Izraelski dnevnik "Harec" u tekstu pod naslovom "Država ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.