Asad razgovarao sa ruskom delegacijom o rezultatima četvorostranog samita

Izvor: Vostok.rs, 05.Nov.2018, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad razgovarao sa ruskom delegacijom o rezultatima četvorostranog samita

Predsednik Sirije Bašar el Asad razgovarao je sa ruskom delegacijom, na čelu sa specijalnim izaslanikom predsednika Rusije Aleksandrom Lavrentjevom, o rezultatima četvorostranog samita koji je održan Istanbulu i formiranju ustavne komisije u Siriji, saopštila je pres-služba sirijskog lidera. „Lavrentjev je tokom sastanka preneo Asadu rezultate četvorostranog samita u Istanbulu i napora Moskve i svih regionalnih i međunarodnih igrača kako bi došlo do prevazilaženja poteškoća na putu postizanja napretka na političkom planu, što će pre svega pomoći da se završi rat u Siriji“, saopštila je pres-služba sirijskog predsednika. Asad je primetio značajne napore ruske strane i predsednika Rusije Vladimira Putina lično kako bi došlo do „neutralizacije“ stranog mešanja u poslove Sirije, navodi se u saopštenju.
„Tokom sastanka je bilo reči o formiranju komisije koja će se baviti diskusijom o sadašnjem ustavu. Postoji sporazum o nastavku zajedničkog rada Rusije i Sirije za prevazilaženje prepreka koje stoje na putu formiranja komisije“, saopštila je pres-služba sirijskog predsednika. Na sastanku 27. oktobra u Istanbulu, lideri Turske, Rusije, Francuske i Nemačke složili su se da je neophodan nastavak odlučne borbe protiv terorizma i preduzimanje svih mera u pravcu uspostavljanja trajnog prekida sukoba, koji će u Siriji poštovati sve strane. Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Sirija,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.