Asad: Iskorjenjivanje terorizma uslov za političko rješenje

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Okt.2015, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad: Iskorjenjivanje terorizma uslov za političko rješenje

DAMASK - Sirijski predsjednik Bašar al Asad izjavio je danas da Sirija mora da "iskorijeni terorizam" kako bi pronašla političko rješenje za krizu u zemlji.

"Iskorjenjivanje terorističkih organizacija vodiće ka političkom rješenju kome Sirija i Rusija teže i koje će zadovoljiti sirijski narod i očuvati suverenitet, nezavisnost i teritorijalni integritet Sirije", rekao je Asad nakon susreta sa ruskom parlamentarnom delegacijom, objavila je SANA.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Posjeta ruske delegacije uslijedila je nekoliko dana poslije Asadove iznenadne posjete Moskvi, kada je razgovarao sa predsjednikom Vladimirom Putinom.

Jedan od članova ruske delegacije, poslanik Aleksandar Juščenko, rekao je u telefonskoj izjavi za AFP da je Asad izrazio spremnost da se održe novi parlamentarni i predsjednički izbori, ali tek pošto Sirija "bude oslobođena" od džihadista Islamske države.

"On je spreman da održi izbore uz učešće svih političkih snaga koje žele da Sirija napreduje", kazao je Juščenko.

Asad će se ponovo kandidovati "ukoliko narod nije protiv toga", dodao je on.

Rusija je počela kampanju vazdušnih udara u Siriji 30. septembra, protiv ID i drugih terorista, kao odgovor na zahtjev Damaska.

Na terenu, ruski vazdušni udari omogućili su sirijskim režimskim snagama da pokrenu nekoliko operacija u provincijama, uključujući Alepo na sjeveru zemlje, gdje su sukobi nastavljeni tokom dana.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.