Asad: Erdogan je lopov koji je krao pšenicu i naftu, a danas krade zemlju

Izvor: Vostok.rs, 22.Okt.2019, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad: Erdogan je lopov koji je krao pšenicu i naftu, a danas krade zemlju

Sirijski predsednik Bašar al Asad u Idlibu se sastao sa pripadnicima sirijske vojske i prvi put komentarisao razmeštanje trupa na granici sa Turskom u okviru sporazuma sa Kurdima. Šef države napomenuo je da su odmah nakon početka turske agresije na severu zemlje vlasti kontaktirale različite političke i vojne snage regiona i izrazile spremnost da podrže bilo koju grupu koja se protivi Turskoj. On je posetio pripadnike Sirijske arapske vojske na linijama fronta u al Hbeitu.
"Rekli smo da smo spremni da podržimo bilo koju grupu koja se odupire. To nije politička odluka, već ustavna i patriotska dužnost. Da to nismo uradili, ne bismo zaslužili ovu zemlju", rekao je Asad. Sirijski predsednik je naglasio da je Erdogan "lopov koji je krao pšenicu i naftu, a danas krade zemlju".
Asad je rekao da su sva područja u Siriji podjednako važna, ali ono što upravlja prioritetima je vojna situacija na terenu.   Sirijski predsednik je dodao da je Idlib za njih važna isturena tačka, ali da se u ovom slučaju zbog dešavanja na istoku i dešavanja na zapadu uzrokuje rasipanje Sirijske arapske vojske.   "Nekada smo govorili da je bitka kod Idliba osnova za rešavanje haosa i terorizma u svim oblastima Sirije."   "Kada smo napadnuti ili pokradeni, trebali bismo stajati jedni s drugima i koordinisati se među sobom," rekao je Asad. "Ali neki Sirijci nisu, naročito u ranim godinama rata. Rekli smo im da se ne klade na igrače spolja, već na vojsku, narod i domovinu i tada su svoju opkladu stavili na Amerikance."   Asad je rekao da je prva akcija koja je učinjena kada je turska agresija počela na severu, bila ta da se komunicira sa različitim političkim i vojnim snagama na terenu. 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Konačno se oglasio i Asad: Erdogan je lopov

Izvor: B92, 22.Okt.2019

Idlib -- Predsednik Sirije Bašar el-Asad danas je nazvao turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana "lopovom"..Asad je to rekao prilikom prve posete delovima provincije Idlib koje je sirijska vojska povratila od pobunjenika koji imaju podršku Turske. Državni mediji su prikazali slike Asada među...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.