Američki senator: Obarao bih ruske avione u Siriji

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Nov.2015, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki senator: Obarao bih ruske avione u Siriji

VAŠINGTON - Kandidat za američkog predsjednika iz Republikanske partije, senator iz Južne Karoline Lindzi Grejam, izjavio je da bi obarao ruske avione u Siriji.

Na taj način bi zaštitio snage koje podržavaju SAD, objasnio je on.

"Prvo bih Putinu rekao: 'Ako bombardujete one koje mi obučavamo u Siriji, ja ću obarati vaše avione'", izjavio je senator u emisiji na radiju AM 970 Ensver, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Sputnjik.

"Obarao bih avione, ne preuveličavam, obarao bih ih ako bi oni napadali ljude koje mi podučavamo", izjavio je Grejam.

On smatra da aktuelni američki predsjednik Barak Obama griješi što podstiče ljude da se bore, obučava ih i naoružava, a onda gleda "kako ih ubija protivnik".

Slične izjave prethodno su davali i drugi kandidati za predsjednika SAD. Tako je guverner Nju Džersija Kris Kristi pošao na ideju stvaranja zone zabrane letova u Siriji i izjavio da bi rušio ruske avione koji ulete u taj vazdušni prostor. Prema riječima drugog kandidata republikanaca Marka Rubija, ako bi Rusija narušila granice ove zone, "imala bi probleme".
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.