Admiral SAD zadužen za Venecuelu: Sa Rusijom je sve moguće 

Izvor: RTS, 10.Feb.2019, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Admiral SAD zadužen za Venecuelu: Sa Rusijom je sve moguće 

Mornarički admiral Kreg Foler, novi šef Južne komande američke vojske, zadužene za operacije u Centralnoj i Južnoj Americi i na Karibima, izjavio je da SAD ne bi trebalo da isključe mogućnost ruske vojne umešanosti u Venecueli. Rusija će SB UN podneti svoj nacrt rezolucije o Venecueli.
U intervjuu za  Glas Amerike" Foler je ocenio da se Rusija ponaša kao "ranjeni, oslabljeni medved" koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se bori protiv demokratskih interesa u regionu.

"Mislim da je sa Rusijom sve moguće. Videli smo šta su uradili u Siriji i mislim da moramo da budemo spremni za sve što bi moglo da se dogodi u budućnosti", kazao je Foler.
Upitan šta se očekuje od vas kada je reč o situaciji u Venecueli, za kakve se opcije sprema Južna komanda američke vojske, Foler je odgovorio da se "koncentrišu na podršku političkom i diplomatskom rešenju".
"A, kao što se može i očekivati od vojnog komandanta, radimo na tome da obezbedimo da su američki građani, diplomate i imovina bezbedni, i na to su usredsređeni naši napori", rekao je američki admiral.
Na konstataciju novinarke da je državni sekretar SAD Majk Pompeo izjavio da postoje u Venecueli postoje aktivne ćelije stranih boraca koji su ratovali u Siriji, Foler je poručio da je "duga, zloćudna ruka Irana je svuda širom sveta, a njihov surogat, libanski Hezbolah, je na samom kraju te ruke".
Na pitanje da li to znači da oni jesu u Venecueli, admiral je kazao da "ima apsolutno poštovanje prema državnom sekretaru".
"On ima duboka moralna uverenja i govori istinu", rekao je Foler.
Rusija će Savetu bezbednosti UN podneti svoj nacrt rezolucije za rešenje krize u Venecueli, kao odgovor na američki predlog koji predviđa nove izbore.
"Savet bezbednosti poziva na rešenje situacije u Venecueli mirnim sredstvima", navodi se u nacrtu ruske rezolucije u kojoj se dodaje da Savet bezbednosti UN podržava sve inicijative čiji je cilj postizanje političkog rešenja, prenela je agencija Tas.
Američki nacrt rezolucije predlaže poništavanje rezultata predsednickih izbora u Venecueli iz 2018., i održavanje novih izbora u toj latinoameričkoj zemlji. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SA RUSIJOM JE SVE MOGUĆE "Ponaša se kao RANJENI, OSLABLJENI MEDVED koji se bori protiv demokratskih interesa"

Izvor: Blic, 10.Feb.2019

Mornarički admiral Kreg Foler, novi šef Južne komande američke vojske, zadužene za operacije u Centralnoj i Južnoj Americi i na Karibima, izjavio je da SAD ne bi trebalo da isključe mogućnost ruske vojne umešanosti u Venecueli.

Nastavak na Blic...

"Sa Rusijom je sve moguće"

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2019

Mornarički admiral Kreg Foler, novi šef Južne komande američke vojske, zadužene za operacije u Centralnoj i Južnoj Americi i na Karibima, izjavio je da SAD ne bi trebalo da isključe mogućnost ruske vojne umešanosti u Venecueli...U intervjuu za "Glas Amerike", Foler je ocenio da se Rusija ponaša...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.