AUTO-PUT PAKLA! Počeo JURIŠ NA TIGROVO BRDO, Rusi MASAKRIRAJU DŽIHADISTE, a Turci... PANIKA (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2019, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AUTO-PUT PAKLA! Počeo JURIŠ NA "TIGROVO BRDO", Rusi MASAKRIRAJU DŽIHADISTE, a Turci... PANIKA (FOTO/VIDEO)

Evo zašto je saobraćajnica M5 žila kucavica Sirije.

Dok masivni turski konvoji krcati naoružanjem pokušavaju da se probiju prema Kan Šajkunu sa ciljem da spasu džihadiste, sirijska armija je krenula u veliki juriš na auto-put M5. Ta saobraćajnica je najduža i najvažnija u Siriji. Auto-put M5 je dugačak 474 km, i spaja granicu sa Jordanom na jugu, preko prestonice Damaska pa sve do Alepa na severu.

Glavni cilj zauzimanja dela auto-puta kroz Kan Šajkun >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je uspostavljanje blokade za turske konvoje koji se kreću ka gradu. Oni za sada miruju i među turskim trupama vlada atmosfera straha i neizvesnosti.

El Ejército Árabe Sirio avanza hacia Khan Shaikhun#Siria #سوریه #سوريا #Syria #SAA#SyrianArmy #Syrianarmy🇸🇾 #Khan_Sheikhoun #khan_shaykhun #KafrAyn #Aas #KhirbatMurshid #TIGERFORCE

► https://t.co/LYU8Ue9A0d pic.twitter.com/jfL88pX0Od

— Diario Sirio Libanés (@DSLArgentina) August 14, 2019

Sirijska armija pokušava da zauzme uzvišenje Tel Nimr (Tigrovo brdo), i u slučaju da uspe, saobraćajnica će biti pod kontrolom Damaska.

U isto vreme rusko vazduhoplovstvo nemilosrdno tuče po džihadistima, a na video snimku ispod možete videti žestoke napade na položaje Hajat Tahrir al-Šama u Maret Teri.

Kada su teroristi 5. Avgusta narušili primirje u zoni deeskalacije na severozapadu Sirije, komanda Oružanih snaga Sirije je najavila nastavak vojne operacije protiv terorista u provinciji Idlib. Vojska je 11. Avgusta zauzela grad Hobeit i Sukik, što je omogućilo da se okruži Kan Šajkun. U nedelju su teroristi bili isterani sa visoravni Kafr Ajn, severozapadno od grada, što je presudilo pobedi u korist sirijskih vojnika.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

BONUS VIDEO: Zašto svi žele da kupe KONTROVERZNI RUSKI S-400 iako MNOGO RIZIKUJU?

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.