AMERIKA LUPILA KONTRU KURDIMA: Ne priznajemo vašu autonomiju u Siriji

Izvor: Kurir, 17.Mar.2016, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIKA LUPILA KONTRU KURDIMA: Ne priznajemo vašu autonomiju u Siriji

Sjedinjene Američke Države ne priznaju autonomiju koju su Kurdi proglasili na severu Sirije, izjavio je danas predstavnik Stejt departmenta Džon Kirbi.

"Želim da ponovim da ne priznajemo poluautonomne zone unutar Sirije, privrženi smo njenom jedinstvu i teritorijalnoj celovitosti", rekao je Kirbi, prenosi Sputnik.

On je dodao da su SAD usredsređene na promovisanje istinske političke transformacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u pravcu predstavničke vlade koja će odgovarati interesima Sirije. Kako će ona izgledati, kako će funkcionisati, sada ne znamo.

Želimo da sami Sirijci mogu da počnu sa tim razmatranjima, kazao je Kirbi. Kurdi su danas u gradu Rumejla, u provinciji Haseke u Siriji, proglasili stvaranje "demokratskog sistema Rožave i severne Sirije“.

Osnivačkoj konferenciji je prisustvovalo oko 200 delegata sa severa Sirije, predstavnika sirijskog Kurdistana, kao i niza nacionalnih opština. Sirijske vlasti su objavu o stvaranju federativnog regiona na severu zemlje proglasile nezakonitom.

Autor: Fonet

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

SAD i dalje ne priznaju kurdsku autonomiju u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 18.Mar.2016, 09:32

Sjedinjene Američke Države i dalje ne priznaju kurdsku autonomiju na severu Sirije, saopštio je predstavnik Stejt departmenta Džon Kirbi.. . „Želim da ponovim da ne priznajemo poluautonomne zone unutar Sirije, privrženi smo jedinstvu i teritorijalnoj celovitosti Sirije“, rekao je Kirbi...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.