Skandal na Apeninima, u centru pažnje Mertens i neispravni VAR! (video)

Izvor: Sportske.net, 26.Avg.2019, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandal na Apeninima, u centru pažnje Mertens i "neispravni" VAR! (video)

Sudije ponovo postale problem u Italiji.

Video konsultacije su uvedene kako bi pomogle sudijama na terenima kako bi smanjile broj grešaka, posebno onih koji direktno mogu uticati na krajni ishod samoga meča.

Ove sezone se VAR primenjuje na terenima Premijer lige gde za sada nije ostavilo dobar utisak, ali sinergija sudija i osoba zadužene za VAR i dalje predstavljaju probleme u Seriji A gde je ova tehnologija i prva uvedena.

Već na premijeri "Kalča" >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << imali smo veliki derbi, na "Artemio Frankiju" je gostovao Napoli. Gosti su posle uzbudljivog meča otišli srećniji, dobili su Fiorentiu sa 4:3, ali će penal u prvom poluvremenu nad Drisom Mertensom postati glavna tema za naredne dane u svetu italijanskog fudbala.

Belgijanac je sudeći po mnogima uspeo da "nadmudri" sudiju i osvoji penal za svoj Napoli. Po prikazivanju ponovnog snimka situacije vidi se da je penal u najmanju ruku diskutabilan pošto deluje da nije postojalo kontakta između ofanzivca Napolija i defanzivaca Fiorentine, ali je glavni sudija meča Masa odbio da upotrebi VAR tehnologiju sigurno dosudivši penal gostima koji je sigurno realizovao Lorenco Insinje.

Čovek koji bira sudije na mečevima Serije A, Nikola Ricoli se nada izbegavanju ovakvih situacija u budućnosti.

"Nešto nije funkcionisalo u saradnji glavnog sudije i VAR-a. To je bila greška koju moramo ispraviti i nadati da se neće ponoviti. Videćemo da li ćemo delegirati iste sudije za naredni meč Serije A, treba proceniti njihovo psiho-fizičko stanje posle ovakvog meča", izjavio je Ricoli za italijanske medije.

 
Pogledaj vesti o: Sinergija

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.