Sinergija niškog zvuka i beogradskog vokala iz benda E-play u pesmi Zajedno

Izvor: JužneVesti.com, 04.Okt.2022, 05:18

Sinergija niškog zvuka i beogradskog vokala iz benda "E-play" u pesmi "Zajedno"

Niški duo ZeroTwo objavio je spot za pesmu Zajedno koju krasi jedan od najprepoznatljivijih vokala beogradske alternativne scene - Maja Cvetković, frontmenka sastava E-play. Nišlija Luka Radulović ističe da je poruka pesme sloboda, ali i udruživanje u trenucima bilo kakvog nezadovoljstva.

Buntovni ton sa prepoznatljivim ženskim beogradskim vokalom polako pridobija simpatije niške publike. Kako duo ZeroTwo u svom sastavu nema vokalistu, Radulović >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je istakao da je saradnja sa Majom Cvetković nastala iz kritike koju im je uputila. Niški duo ima novu pesmu; foto: Privatna arhiva

Kada smo bili na festivalu "Bunt", Maja, koja je bila u žiriju, nam je u jednom trenutku rekla da nam nedostaje vokal. Dobili smo nagradu i nakon nekog vremena, pozvali smo je i rekli da je sada trenutak za to i da nam se pridruži pošto nemamo vokal - rekao je Radulović.

Poruka u pesmi je više, i kako kaže, svako je može shvatiti na svoj način. Ipak, suština je da bi trebalo Zajedno.

Treba zajedno u svakom mogućem smislu. Od mikro do makro nivoa, od nezadovoljstvu vlašću, do ličnih nezadovoljstava - objašnjava on.

Spot koji je snimljen u niškom studiju, prema njegovim rečima, predstavlja blagi omaž delu Majstor i Margarita, zbog ljubavi prema magijskom realizmu, dok je tekst radila Cvetkovićeva.

Scenario za sport je bio više estetski izbor, a ne nosilac nekog značaja, pogotovo ne u sinergiji sa pesmom - kaže muzičar.

Inače, bend je nastao 2017. godine u Nišu, a rame uz rame sa Radulovićem stoji i di-džej Miroslav Petković. Pesmu i spot možete poslušati i pogledati na kraju teksta.
Pogledaj vesti o: Sinergija

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.