PORFIRIJE JE GREŠNIK Severina brutalno napala srpskog patrijarha: On je veliki Milanov prijatelj (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2021, 09:29

"PORFIRIJE JE GREŠNIK" Severina brutalno napala srpskog patrijarha: On je veliki Milanov prijatelj (FOTO)

Hrvatska pevačica Severina Vučković nedavno se našla u središtu skandala zbog sramnih poruka kojima je uznemiravala srpskog patrijarha Porfirija, a sada je otišla i korak dalje i počela javno da ga vređa!

U intervjuu datom hrvatskim medijima, u kome je govorila o borbi za starateljstvo nad sinom Aleksandrom koju vodi sa ocem deteta Milanom Popovićem, označila je veći broj ljudi kao svoje neprijatelje, a na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tom spisku ni kriv ni dužan našao se i srpski patrijarh. Porfiriju je kao greh pripisala to što je u dobrim odnosima sa njenim bivšim partnerom.

- A tu je i novoizabrani poglavar Srpske pravoslavne crkve, slavni Porfirije Milanov, prijatelj koji mi, navodno, nešto oprašta, a oprost od njega ne tražim. Neka se on radije pokaje za svoje grehe i pomoli za spas svoje duše. Trebaće mu. Porfirije je, kao dobar Milanov prijatelj, dopustio da se dete kršteno u katoličkoj crkvi ponovno krsti u pravoslavnoj bez saglasnosti majke. Toga nema nigde - izjavila je Severina.

Severina je svojevremeno govorila o srpskom generalu Ratku Mladiću upoređujući ga sa najvećim zločincem dvadesetog veka Adolfom Hitlerom.

Ona je nedavno na svom nastupu jasno pokazala naklonost prema onima koji podržavaju politiku Mila Đukanovića i žele da proteruju Srbe iz Crne Gore.

A post shared by Severina (@severina)

- Samo mi se čuvajte, Crnogorci! Nemojte da vas neko dira - rekla je Severina okupljenim fanovima.

Verski analitičar Željko Injac, osvrćući se na pevačicine optužbe na račun patrijarha, naveo je da su one smešne.

A post shared by Severina (@severina)

- Ako je dete sud dodelio ocu, onda je sasvim legitimno da otac vodi računa o detetu, njegovom odgoju, vaspitanju i na kraju, da odlučuje o detetovoj veroispovesti. Ako su se Severina i Milan venčali u pravoslavnoj crkvi, tim pre otac ima pravo da dete krsti u pravoslavnu veru jer su uoči venčanja najavljivali da će se venčati po pravoslavnom obredu na Kipru, što su možda i učinili u tajnosti. No, i ako nisu, dete je svakako  dodeljeno ocu i on odlučuje o njegovom verskom životu do njegovog punoletstva. Međutim, pošto je Severina već prethodno dete krstila (da li sa znanjem ili bez znanja oca), onda ponovno krštenje nije potrebno. Pravoslavna crkva priznaje krštenje rimokatoličke crkve, i obratno. Tako da čisto sumnjam da je dete ponovo kršteno jer bi to bio kanonski prekršaj. Biće samo da je dete primilo harizmu - pečat dara Duha svetoga, koji je u pravoslavnoj crkvi spojen sa krštenjem, dok je kod rimokatolika odvojen od krštenja. U suštini nije se dogodilo ništa naročito - kazao je Injac i dodao:

- Ceo spektakl je verovatno Severinin pokušaj da se rebrendira preko napada na SPC pošto joj je karijera u silaznoj putanji. Takođe, bilo bi lepo da Severina dostavi medijima detetovu krštenicu jer je njoj teško verovati na reč - zaključio je Injac u razgovoru za Alo!.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prokomentarisao je sramne izjave poznate pevačice na račun srpskog patrijarha.

- Jel možete da zamislite da jedan pevač iz Srbije kaže hrvatskom nadbiskupu nešto ružno? Nezamislivo - kazao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.