Na otvaranju Roštiljijade koncert Lepe Brene, na zatvaranju Severina

Izvor: JužneVesti.com, 07.Avg.2019, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na otvaranju "Roštiljijade" koncert Lepe Brene, na zatvaranju Severina

Jubilarni 30. Festival roštilja u Leskovcu će se održati od 26. avgusta do 1. septembra na Širokoj čaršiji. Posetioci će, osim u roštilju, moći da uživaju i u koncertima poznatih izvođača, a prema najavama organizatora, nastupiće Lepa Brena, Crvena jabuka, Riblja čorba, Van Gogh, Aco Pejović, Haris Džinović i Severina.

Ovogodišnja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << "Roštiljijada" otpočeće koncertom Lepe Brene, a pored dobre hrane i muzike, posetice očekuje i bogat kulturno-umetnički program.Brena će pevati na otvaranju "Roštiljijade"; foto: Aleksandar Kostić

Trenutno prikupljamo stare fotografije i nadamo se da ćemo uspeti da napravimo izložbu o nastajanju i toku ove manifestacije koja je jedan od simbola Leskovca. I ove godine će se tradicionalno održati takmičenje roštilj-majstora. Program na centralnoj bini počinje u 21 sat, a glavni izvođači nastupaju od 22 sata - kažu organizatori.

Osim poznatih imena sa domaće muzičke scene, posetioci će moći da uživaju i u koncertima lokalnih bendova, a kompletan program možete pogledati na sajtu Turističke organizacije.

Centralna manifestacija je spremanje velike pljeskavice, kažu organizatori, a održaće se u četvrtak, 29. avgusta od 18:30 na platou ispred centralne bine.

I ove godine pokušaćemo da oborimo rekord od 66 kilograma u pripremi velike pljeskavice, ali i rekord u najvećoj pljeskavici iz ruke, koji je prošle godine iznosio 4 kilograma - kaže direktor Turističke organizacije Nebojša Kocić.

Očekuje se veliki broj gostiju iz zemlje i regiona, dodaje on, a skoro svi smeštajni kapaciteti su već rezervisani za dane "Roštiljijade".

Cene za zakup štandova, koji će biti postavljeni duž Bulevara oslobođenje, nisu se menjali, pa tako za zonu A i P iznose 6.199 dinara za metar kvadratni, za zonu B 4.651 i 2.762 dinara po kvadratnom metru za zonu C.

Licitacija će se za mesta održati u narednom periodu, a datumi održavanja biće saopšteni naknadno.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Zašto je iznos koji se iz budžeta plaća pevačima za Roštiljijadu tajna?

Izvor: JUGpress.com, 07.Avg.2019

LESKOVAC..Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović nije danas precizno odgovorio na pitanje JUGpressa koliki će biti honorari, koji se plaćaju iz budžeta grada,pevačima koji će nastupati na Roštiljiadi, rekao je da je to “isti budžet kao i prošle godine” ali nije rekao koliki...Na konferenciji...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.