MAJČINA BOL NIKAD JAČA: Emotivno obraćanje Severine Kojić tera suze na oči - ZABRANJENO MI JE

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2021, 13:35

MAJČINA BOL NIKAD JAČA: Emotivno obraćanje Severine Kojić tera suze na oči - ZABRANJENO MI JE

Pevačica ne može da se oporavi ni nakon 20 meseci.

Severina Kojić dirljivom porukom na društvenoj mreži Instagram istakla je koliko teško podnosi gubitak starateljstva nad detetom.

Prošlo je 20 meseci od donošenja presude, a pevačica svog naslednika može samo da viđa dva puta nedeljno popodne i svakog drugog vikenda od subote ujutru do nedelje uveče. Takođe, Kojićki je zabranjeno objavljivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << fotografija fođenog deteta.

- Dvadeset meseci je prošlo od kada je moj sin iseljen iz svoga doma, u kojem je mirno živeo sedam i po godina... Bez pitanja, grubo, isti dan... I izbeglice iseljavaju s njihovim majkama... U ovih 30 godina koliko pevam, više su me objavljivali ljudi sa svojom decom, nego što sam ja objavila fotografija sa svojim detetom. Ne kao Severina, nego kao ponosna mama. To mi je zabranjeno, pa vam poklanjam pesmu sa Zagrepčankama i dečkima... Hvala svima na podršci - ispisala je Severina.

A post shared by Severina (@severina)

Praksa je da maloletna deca u slučaju razvoda pripadnu majci, izuzetak su slučajevi kada majka prepusti starateljstvo ocu ili zbog lečenja, izdržavanja zatvorske kazne, kao i drugih razloga nije u mogućnosti da brine o detetu. U slučaju popularne hrvatske pevačice stvari su drugačije. Severini Kojić je starateljstvo oduzeto zbog njenog ponašanja tokom procesa.

- U presudi piše da je Severina nepodobna da bude staratelj, a kao dokaz priloženo je mišljenje centra za socijalni rad. Zamereno joj što je odbila saradnju s institucijama - nedolazak na ročišta, neodazivanje na pozive centra za socijalni rad, vređanje učesnika u procesu, kao na primer to što je službenicu centra nazvala "kravetinom", oca deteta "seljačinom" i što se svađala sa sudijama - kaže izvor.

- U obzir je uzeta i prijava za zanemarivanje i uskraćivanje prava detetu koju je podnela škola koju pohađa njen sin. Dete je za 46 dana u školu dolazilo samo tri puta, a za to vreme Severina nije podnela zahtev da se organizuje nastava od kuće ukoliko je njen sin bio opravdano sprečen do dolazi u školu. Sudija je kao otežavajuću okolnost navela i nepoštovanje i nesaradnju s Popovićem kao ravnopravnim starateljem, kao i medijsko eksponiranje deteta.

Advokat je za medije rekao da je Severina dobra majka. Mate Matić objašnjava zbog čega je sud bez osnova lišio pevačicu brige o detetu.

- Ova odluka je sramna. Nikad ništa slično ovome nije viđeno. Severina je dobra majka. Ona možda jeste prešla granicu jer je ušla u sukob, s radnicom centra za socijalni rad, jer je želela da zaštiti svoje dete. Ali ako se to već i desilo, onda je ta radnica morala da bude izuzeta iz procesa jer ne može da donosi preporuke ako je u sukobu s jednom stranom. Sudije su znale za taj sukob, ali su ipak uzele u obzir preporuku centra za socijalni rad, koja kaže da Severina nije podobna da bude staratelj - kaže on.

Svi razlozi za gubitak starateljstva: odbijanje saradnje s institucijama (nedolazak na ročišta, neodazivanje na pozive centra za socijalni rad), vređanje učesnika procesa, škola je podigla prijavu za zanemarivanje prava deteta, nepoštovanje i nesaradnja s Popovićem kao ravnopravnim starateljem, medijsko eksponiranje deteta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.