Voz Zvezdara teatra gostuje u pozorištu Ulisis na Brionima (VIDEO)

Izvor: Beta, 16.Avg.2019, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Voz' Zvezdara teatra gostuje u pozorištu Ulisis na Brionima (VIDEO)

Predstava "Voz" po tekstu Kormaka Makartija u adaptaciji i režiji Voje Brajovića, gostuje 16. i 17. avgusta u pozorištu "Ulisis" na Brionima. Ova duodrama u kojoj igraju Voja Brajović i Sergej Trifunović izvešće se u Tvrđavi Minor na Malom Brionu u okviru 19. sezone pozorišta 'Ulisis', koje su utemeljili glumac i reditelj Rade Šerbedžija i pisac Borislav Vujčić.Predstava "Voz", premijerno izvedena u Zvezdara teatru 2015. godine  je priča o susretu Crnog (Sergej Trifunović), bivšeg zatvorenika koji je izgubio sve osim vere u Boga i Belog (Voja Brajović), profesora ateiste koji više ne veruje ni u šta, čak ni u smisao života, pa je tako spreman da izađe pred brzi voz i sve okonča. Njihov susret i razgovor, svojevrsna su potraga za nadom i spasenjem. Oni ne nude nikakva krajnja rešenja i odgovore već postavljaju brojna pitanja koja će gledaoci dugo posle predstave sami pokušavati da odgonetnu.Voja Brajović je ideju za predstavu dobio nakon odgledanog filma "Poslednji voz" (The Sunset Limited), kojeg je po Makartijevom tekstu režirao Tomi Li Džouns koji u filmu tumači ulogu Belog, dok Crnog tumači Samjuel L. Džekson."Inspirisan delom Kormaka Makartija, jedino što želim ovom predstavom je da izazovem kritički odnos i svest o tome kuda ovaj ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

"Voz" Zvezdara teatra otputovao na Brione

Izvor: B92, 16.Avg.2019

Predstava "Voz" po tekstu Kormaka Makartija, u adaptaciji i režiji Voje Brajovića, gostuje 16. i 17. avgusta u pozorištu "Ulisis" na Brionima.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.