Politički savet PSG: Svi u javnom životu, uključujući Trifunovića, da vređanje zamene dijalogom

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Okt.2019, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politički savet PSG: Svi u javnom životu, uključujući Trifunovića, da vređanje zamene dijalogom

Članovi Političkog saveta Pokreta slobodnih građana (PSG) pozvali su danas sve učesnike u javnom životu uključujući i predsednika PSG-a Sergeja Trifunovića da se u borbi za bolje društvo pridržavaju načela dijaloga, a na da vređaju neistomišljenike.

"Članovi Političkog saveta PSG-a ; duboko su ubeđeni da u društvu za koje se borimo dijalog mora da zameni vređanje neistomišljenika po bilo kom osnovu", piše u saopštenju PSG-a.

Članovi Političkog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << saveta apeluju na sve učesnike u javnom životu uključujući i Trifunovića, da se pridržavaju tih načela i time doprinesu zalaganju za pristojno društvo.

Trifunović je na Tviteru ranije objavio da emisija koju vodi urednica emisije Upitnik na RTS-u Olivera Jovićević postoji da ne bi radila na poziv (za 150 evra na sat), insinuirajući na prostituciju, kao i da će pokret na čijem je čelu kada dođe na vlast legalizovati prostituciju i omogućiti joj da radi svoj posao.

Ispod te objave usledilo je više uvredljivih pretnji i komentara.

Udruženje novinara Srbije (UNS), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Poverenica za zaštitu ravnopravnosti, kao i RTS osudili su Trifunovićevu objavu.
Pogledaj vesti o: Sergej Trifunović

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.