„Pokojni deda“ Sergej poziva žive da izađu na glasanje (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 20.Feb.2022, 12:26

„Pokojni deda“ Sergej poziva žive da izađu na glasanje (VIDEO)

Pokret slobodnih građana deo je koalicije pod nazivom „Ujedinjena Srbija“, a za sada se slobodno može reći da prednjače u kreativnosti kojom su nastupili u predizbornoj kampanji.
Shvativši da u svojim redovima imaju glumačku veličinu u Sergeju Trifunoviću, ovaj pokret napravio je novi komični skeč u kojem pozivaju građane da izađu na izbore i ne dozvole da vlast pokrade njihove glasove.
Nakon pijačne rasprodaje diploma, na red je došlo čuveno glasanje mrtvih >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << duša. U tu svrhu iznajmili su mrtvački sanduk, a Sergej je ponovo bio u glavnoj ulozi.
Maskirani partijski vojnici, statisti koji po svemu sudeći tumače batinaše vladajuće stranke, donose Trifunovića u sanduku na glasanje na improvizovano biračko mesto, a članica biračkog odbora pruža mu birački spisak i pozdravlja ga uz reči: „Pa gde si ti? Kao da si u zemlju propao.“
– Ništa me ne pitaj – replicirao je poznati glumac.
Ismevajući naše “poštene izbore”, Sergeja nakon toga odnose do glasačke kutije kako bi ubacio listić sa svojim glasom, a on ove ažurne momke nakon toga moli da ga ostave da na miru počiva do nekih sledećih izbora.
– Eto. Je l mogu sad ponovo da umrem, molim vas?! – izgovara član predsedništva PSG-a.
Na kraju duhovitog videa Sergej još jednom poziva narod da u što većem broju izađe na glasanje.
– Ako vi ne izađete na izbore, oni će dovesti vašeg pokojnog dedu – zaključuje Trifunović.
Ne, ne glasaju mrtvi. Glasaju živi umesto mrtvih. #izbori2022
Budi kontrolor i spreči da se dešavaju ovakve stvari.
Kontrola@pokretslobodnih.rs pic.twitter.com/S7F9Yx6Krt
— Slobodni građani (@pokretslobodnih) February 18, 2022

U izjavi za portal Nova.rs, predsednik pokreta Pavle Grbović objasnio je cilj ovakvih skečeva. Želja je da kroz kratku, lako razumljivu i duhovitu formu ukažu na više problematičnih stvari koje muče naše društvo.
– Mislim da smo uspeli u nameri da ljudima predstavimo probleme na način da ih ta priča ne deprimira, ali i da ponudimo rešenja i tako motivišemo ljude da učestvuju u političkom životu – kazao je Grbović.
Mali kreativni tim pokreta uspeo je u nameri da animira veći broj građana.
– Iza cele ideje stoji nekoliko mladih ljudi, njihove ideje, jedan mobilni telefon kojim je snimano i budžet koji nije prešao 100 evra i kojim su plaćane perike i iznajmljivanje sanduka. Moje je bilo samo da verujem u njihov talenat i da ih ne sputavam. Na kraju je sve ispalo odlično. Imamo milionske preglede na društvenim mrežama i veliki broj ljudi koji se prijavljuju da budu kontrolori na izborima – kazao je Pavle Grbović.
Kako je Sergej Trifunović jednim spotom skrenuo pažnju na PSG (VIDEO)

Pogledaj vesti o: Sergej Trifunović

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.