Ministarstvo kulture osuđuje Sergeja Trifunovića

Izvor: Mondo, 23.Jan.2019, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo kulture osuđuje Sergeja Trifunovića

Ministarstvo kulture i informisanja najoštrije osuđuje uvrede koje je glumac Sergej Trifunović uputio predsedniku Aleksandru Vučiću poredeći ga sa Adolfom Hitlerom i novinarki dnevnog lista „Srpski telegraf“ Ivani Žigić.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Ministarsvo podržava slobodu govora, kritiku, iznošenje drugačijeg mišljenja i pravo na drugačije političke stavove, ali insistira na komunikaciji koja je svojstvena civilizovanom društvu, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se u saopštenju.

"Neprimereno je da Trifunović, kao javna ličnost, zbog drugačijih političkih stavova vređa dostojanstvo predsednika Srbije, kao i da podstiče diskriminaciju, mržnju i nasilje protiv onih koji imaju suprotna gledišta.  Nedopustivo je da se na pokušaj novinara koji izvršava radni zadatak odgovara uvredama, pogrdnim rečima, iznošenjem prepiski, brojeva telefona i drugih ličnih podataka na društvenim mrežama", dodaje Ministarstvo.

Ministarstvo poziva Trifunovića, da ukoliko smatra da određeni novinar ne obavlja profesionalno svoj posao i ukoliko su mu ugrožena prava, da se obrati nadležnim institucijama, ali da poštuje dostojanstvo medijskih radnika i njihovo pravo da svoj posao obavljaju u skladu sa javnim interesom.

"Trifunovićev način javne komunikacije smatramo pre svega nepristojnim, a zatim i neprofesionalnim s obzirom da se bavi javnom profesijom i da svojim ophođenjem i istupima u javnosti treba da daje pozitivan primer", zaključuje se u saopštenju.

Nakon što je od njega zatražila izjavu, Trifunović je novinarku nazvao ku*vom, i sms prepisku, sa njenim brojem telefona, objavio je na Twitteru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je juče uvrede upućene novinarki, a danas je ona najavila da će tužiti Trifunovića.
Pogledaj vesti o: Sergej Trifunović

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.