Ministarstvo kulture osudilo istupe Sergeja Trifunovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2019, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo kulture osudilo istupe Sergeja Trifunovića

Ministarstvo kulture i informisanja ocenilo je danas da je način javne komunikacije glumca Sergeja Trifunovića neprimeren, nedopustiv i pre svega nepristojan, ali i neprofesionalan s obzirom da se bavi javnom profesijom i da svojim ophođenjem i istupima u javnosti treba da daje pozitivan primer.

Ministarstvo u saopštenju najoštrije osuđuje uvrede koje je glumac Sergej Trifunović uputio predsedniku Aleksandru Vučiću poredeći ga sa Adolfom Hitlerom i novinarki >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dnevnog lista „Srpski telegraf" Ivani Žigić, nakon što je od njega zatražila izjavu.

Ministarstvo navodi da podržava slobodu govora, kritiku, iznošenje drugačijeg mišljenja i pravo na drugačije političke stavove, ali insistira na komunikaciji koja je svojstvena civilizovanom društvu.

Neprimereno je da Trifunović, kao javna ličnost, zbog drugačijih političkih stavova vređa dostojanstvo predsednika Srbije, kao i da podstiče diskriminaciju, mržnju i nasilje protiv onih koji imaju suprotna gledišta, ocenjuje se u saopštenju.

Nedopustivo je da se na pokušaj novinara koji izvršava radni zadatak odgovara uvredama, pogrdnim rečima, iznošenjem prepiski, brojeva telefona i drugih ličnih podataka na društvenim mrežama.

Ministarstvo poziva Trifunovića da se, ukoliko smatra da određeni novinar ne obavlja profesionalno svoj posao i ukoliko su mu ugrožena prava, obrati nadležnim institucijama, ali da poštuje dostojanstvo medijskih radnika i njihovo pravo da svoj posao obavljaju u skladu sa javnim interesom.
Pogledaj vesti o: Sergej Trifunović

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.