Osuda novih verbalnih napada na Maju Gojković

Izvor: RTS, 04.Dec.2018, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuda novih verbalnih napada na Maju Gojković

Premijerka Ana Brnabić i potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović najoštrije su osudile verbalni napad glumca Sergeja Trifunovića na predsednicu Skupštine Maju Gojković.
Glumcu Sergeju Trifunoviću, koji je na svom Tviter nalogu predsednicu Skupštine Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Maju Gojković izvređao, odgovorila je premijerka Ana Brnabić, poručivši da je jedini odgovor na ta neumorna vređanja i pretnje da više radimo i formiramo Fond za nauku, otvorimo neki muzej i renoviramo pozorište.

Brnabić, koja je i sama mesecima izložena torturi na društvenim mrežama, kada su joj u više navrata pretili predstavnici i članovi Saveza za Srbiju, stala je u odbranu Gojkovićeve i svih žena u Srbiji.
"Jedini odgovor na to kada nas nazovu 'f...a', pozivaju na silovanje i vešanje, jedini odgovor na besomučna i neumorna vređanja i pretnje je da radimo više - otvorimo još radnih mesta, formiramo Fond za nauku, otvorimo neki muzej i renoviramo pozorište. Samo hrabro i uporno napred", navela je Brnabić u odgovoru Trifunoviću.
Mihajlovićeva je najoštrije osudila verbalni napad i uvrede na račun predsednice parlamenta.  
"To što se neko ne slaže s politikom koju zastupa Maja Gojković ne daje mu za pravo da je naziva uvredljivim i pogrdnim imenima i to samo zato što je žena. Rečniku ulice nije mesto u javnosti i niko nema pravo na taj način da se obraća jednoj ženi", istakla je Mihajlovićeva u saopštenju za javnost.
Ona je apelovala na sve učesnike u politici i javnom životu da u svojim izjavama pokažu makar minimum poštovanja prema ženama.
"Kako ćemo našim građanima da objasnimo da žena nije džak za udaranje i objekat za lečenje frustracija i da čitavo društvo treba da se bori protiv nasilja nad ženama, kad se naše javne ličnosti u politici i kulturi tako ponašaju prema ženama", istakla Mihajlovićeva. 
Predsednica Skupština Srbije Maja Gojković pročitala je sinoć u parlamentu tvit Sergeja Trufunovića u kojem ju je nazvao pogrdnim imenom, a to je, kako kaže, bila reakcija na njeno izlaganje u kome ga je pomenula.
Navela je da joj nije lako da pročita šta je Trifunović napisao, ali da to čini upravo zbog građanske opcije koju opozicioni Savez za Srbiju kaže da predstavlja, a čiji je, kako kaže, Trifunović kandidat za ministra kulture.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.