Mihajlović: Gnusne uvrede navijača upućene premijerki, još gore kad to podrži opozicija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2019, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Gnusne uvrede navijača upućene premijerki, još gore kad to podrži opozicija

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović osudila je danas "gnusne uvrede" navijača upućene premijerki Ani Brnabić i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i kritikovala Sergeja Trifunovića da je, prenoseći spot navijača Crvene zvezde na Tviteru, nastavio širenje mržnje.

"Vređati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jednu ženu na način kako su to učinili pojedinci na jednom fudbalskom stadionu u nedelju, ukazujući pritom na njenu seksualnu orijentaciju, je nedopustivo!", naglasila je u pisanoj izjavi Mihajlović.

Ona je ocenila kako je "još gore kada predstavnici opozicionih partija, podrže takve reči i daju im dodatni publicitet u javnosti".

"Da li je to Srbija za koju se zalažete, gospodine Trifunoviću? Da li je to moderno društvo kojem težite – društvo u kom se propagira nasilje, homofobija i najgnusnije uvrede?", pitala u izjavi Mihajlović.

Ona je ocenila kako je "nasilje u društvu ogroman problem za koji odgovornost snose svi, a posebno javne ličnosti i oni koji pretenduju da predstavljaju građane i građanke Srbije".

Mihajlović u izjavi nije navele da je reč o utakmici Rad-Crvena zvezda, odigranoj u nedelju na Banjici, na kojoj su navijači Crvene zvezde nekoliko minuta pevali i skandirali stihove u kojima se u uvredljivom i eksplicitnom kontekstu pominju premijerka Ana Brnabić, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Video-spotovi sa tim navijačkim skandiranjem na društvenim mrežama koje koriste Zvezdini navijači su do 19. marta pregledani najmanje 140.000 puta.
Pogledaj vesti o: Sergej Trifunović

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mihajlović ženama: Brinite o sebi, idite na redovne preglede

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2019

Potpredsednica vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović apelovala je na žene da redovno idu na lekarske preglede, a s obzirom da činjenicu da je rak dojke najčešći uzrok smrti žena u Srbiji i da, nažalost, ima tendenciju porasta..."Moja poruka svim devojkama...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.