Kad je tvit dokaz za likvidaciju

Izvor: Vesti-online.com, 05.Sep.2017, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad je tvit "dokaz" za likvidaciju

Društvene mreže odavno su postale način komunikacije među političarima i javnosti, a poslednjih dana jedan tvit glumca Sergeja Trifunovića iskorišćen je među naprednjacima da se opozicija optuži za još jedno "pozivanje na ubistvo" njihovog stranačkog lidera i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Da bi stvari bile jasnije navešćemo redosled dešavanja.

Pre dvadesetak dana, revoltiran što će se maloletni izgrednici koji su doveli do samoubistva dečaka Alekse >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Jankovića iz Niša proći bez kazne zbog zastarelosti slučaja, Trifunović je na svom tvit nalogu napisao: "O kom bre BDP-u ti pričaš, o kom privrednom rastu i kojoj borbi protiv kriminala? Pišaću na vaše grobove".

Tvit je prošao bez reakcija, sve dok ga pre nekoliko dana gradonačelnik Subotice Bogdan Laban u svojoj odbrani zašto je stranačkom kolegi pretio da će mu "iščupati grkljan" nije iskoristio. Isprozivan zbog tog verbalnog nasilja, on je lideru Pokreta slobodnih građana Saši Jankoviću uzvratio:

"Da li je to onaj čovek koji hvali i ističe ljude koji uriniraju po grobovima predaka predsednika Aleksandra Vučića".

Javnost je ostala zatečena i zbunjena, ali joj je u razjašnjenju priskočio Dragan J. Vučićević, uvek budni čuvar lika i dela aktuelnog predsednika. Urednik prorežimskog tabloida "Informer" je usplahireno na Tv Pink objasnio da je Janković podržao tvit Trifunovića, pa prema tome, on je podržao i poziv na likvidaciju Vučića. Visoki funkcioner naprednjaka Milenko Jovanov je potom poručio da bi one koji pišu takve tvitove gde se poziva na likvidaciju Vučića trebalo smestiti u bolnicu.

"Ne samo što očekujem da će Tužilaštvo da reaguje, već se pitam zašto do danas nije reagovalo. Zaista mislim da bi neko trebalo da reaguje u najmanju ruku da se određeni ljudi hospitalizuju i sklone sa ulice, jer su očigledno opasnost po okolinu, to što danas imaju tastaturu, sutra ko zna šta mogu da dograbe pa da počnu da realizuju ono o čemu pišu", rekao Jovanov.

Saša Janković konstatuje da je opozicija dovedena u poziciju da se brani od besmislenih optužbi, umesto da govori o dubokim problemima društva i države.

- Ne radi se ovde o tvitovima, već o strahovladi zasnovanoj na laži - kaže lider Pokreta slobodnih građana.

Sociolog Ratko Božović kaže da je čitava afera isfabrikovana.

"Vladajuća partija napada opoziciju umesto da se pravda za sopstvene promašaje, poput snimka pretnji i vređanja koje gradonačelnik Subotice upućuje stranačkom kolegi", analizirao je Božović za N1.

Trifunović, poznat po tome što nema dlake na jeziku, poručio je da je jadna zemlja u kojoj je on državni neprijatelj.

"Sad ovi jadnici, tipa Vučićević i ekipa, ovi kerberi, oni su to preinačili kao da sam ja rekao pišaću po Vučićevom grobu. Ne! Vučić uopšte nije pomenut... Moje to "pišaću ću", u mojoj parafrazi Borisa Vijana "pljuvaću na vašim grobovima" značilo je po svima onima koji su doveli do toga da taj zakon zastari. Što je najsmešnije na kraju tog bloga sam i napisao, da je Vučić tu ispao jedini pozitivan lik, jer je bar saslušao tu ženu i uputio je na neke instance, koje su, međutim, rešile da taj slučaj zastari", rekao je glumac.
Pogledaj vesti o: Sergej Trifunović

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.