Evo koja kazna čeka Sergeja Trifunovića zbog saobraćajke koju je izazvao i bežanja sa mesta udesa

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2020, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo koja kazna čeka Sergeja Trifunovića zbog saobraćajke koju je izazvao i bežanja sa mesta udesa

Protiv Sergeja Trifunovića biće podneta prekršajna prijava u redovnom postupku zbog udesa koji je izazvao na Novom Beogradu, nedaleko od benzinske stanice "Dejton".

Sergej Trifunović izazvao je saobraćajnu nezgodu oko 20.45 sati kada je svojim automobilom marke "reno megan" prešao u zaustavnu traku i udario u autobus GSP-a u Bulevaru Mihajla Pupina.

Posle udesa udaljio se sa mesta saobraćajne nezgode, a kasnije je ispričao da je to učino kako bi otišao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kući "da otvori vrata majstorima i nahrani mačke".

- Vozač autobusa je došao do zadnjeg dela i odmah je prepoznao Trifunovića. Rekao mu je da bi trebalo da sačekaju policiju, ali je lider PSG rekao da za tim nema potrebe, seo u automobil i otišao sa lica mesta u smeru ka Brankovom mostu - rekao je jedan od očevidaca.

Zbog ovoga Sergej Trifunović mogao bi biti kažnjen kaznom zatvora od najmanje 15 dana ili novčanom kaznom od 100.000 dinara do 120.000 dinara i 14 kaznenih poena.

U Članu 330 Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima navedeno je da se ta kazna odnosi na učesnika u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je neko lice zadobilo telesne povrede, odnosno poginulo, ili je nastala velika materijalna šteta, a to lice nije zaustavio vozilo, odnosno nije obavestio policiju i ostao na mestu nezgode do dolaska policije i završetka uviđaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.