BEZOBRAZLUK! Sergej Trifunović vređao žene, pa poslao BRATA DA GA OPRAVDA

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2019, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEZOBRAZLUK! Sergej Trifunović vređao žene, pa poslao BRATA DA GA OPRAVDA

Javnost Srbije zdušno je osudila prostačko vređanje novinarke Srpskog telegrafa koju je glumac i političar u pokušaju Sergej Trifunović nazvao kur**m.

Srpska javnost zgrožena je uvredama koje je Sergej Trifunović uputio novinarki Srpskog telegrafa. Povodom ovog neprimerenog ponašanja, oglasio se i Sergejev brat Branislav Trifunović.

ODBORNICE SNS I SOCIJALISTKINJE: Nasilje nad ženama je neprihvatljivo i ozbiljna pretnja za društvo!
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
 Naime, on je gostujući na jednom TV kanalu pokušao da opravda brata.

Na pitanje novinara, da li Sergej Trifunović svojim načinom komunikacije nanosi štetu sebi i drugim, Branislav je odgovorio sledeće:

- Ja mislim da da, to sam rekao i njemu. S druge strane, taj način komunikacije ovi tamo razumeju i ne mogu da se izbore s time. Ali ja lično ne bih voleo da više tako razgovara, ima mnogo drugih stvari. Jer on je puno inteligentiji i pametniji od toga što mu nekad izleti na tviteru - pokušao je da ga opravda Branislav Trifunović.

Sve je počelo nakon što je novinarka Srpskog telegrafa poslala Trifunoviću veoma uljudnu poruku sa pitanjem da li ima komentar na pismo koje je o njemu objavila spisateljica Biljana Srbljanović. Umesto odgovora, glumac je najpre na društvenim mrežama objavio njenu poruku sa jasno vidljivim brojem telefona, a onda je nazvao kur**m, da bi se nešto kasnije novom porukom izvinio kurv**a zato što ih je pomenuo u tom kontekstu.

Srpska javnost zgrožena uvredama koje je Sergej Trifunović uputio novinarki

Udruženje novinara Srbije zatražilo je od Trifunovića da se javno izvini novinarki i ističe da je ovakav način javne komunikacije neprihvatljiv, naročito kada su u pitanju javne ličnosti, koje imaju uticaja na kreiranje javnog mnjenja i koje svojim ponašanjem treba da daju primer.

- Svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara i da se zbog toga može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali mora se poštovati dostojanstvo novinara i njihovo pravo da svoj posao obavljaju u skladu sa javnim interesom - navodi se u saopštenju UNS.

Promovisanje nasilja u društvu i nad ženama očigledno je deo političkog programa Saveza za Srbiju, koji stoji iza Trifunovića, ocenile su članice Predsedništva SNS Maja Gojković, Nela Kuburović i Biljana Popović Ivković. One su pozvale civilni sektor i sve koji se bave javnim poslom da osude progon od čelnika saveza svih onih koji drugačije misle od njih.
Pogledaj vesti o: Sergej Trifunović

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.