Sergej Trifunović: Izvinjavam se!

Izvor: Mondo, 12.Feb.2019, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sergej Trifunović: Izvinjavam se!

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović izvinio se danas predstavnicima Jevrejske opštine Beograd ako je njegovo poređenje, izneto u nastojanju da "spoji levo i desno", zvučalo preterano.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

"Ako je to zazvučalo preterano, ja se svima izvinjavam. Pre svega samom sebi, jer to se kosi sa onim u šta ja verujem. No, međutim, jasna vam je moja namera kao i poenta, vi ste bez sumnje pametni ljudi", napisao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je Trifunović u otvorenom pismu Jevrejskoj opštini Beograd.

Jevrejska opština Beograd uputila je juče otvoreno pismo lideru Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergeju Trifunoviću u kome ga je optužila za "gnusno stavljanje u isti koš onih koji su se borili protiv fašizma i onih koji su pomagali okupatoru u pravljenju Srbije 'Judenfrei' državom".

Prethodno je Trifunović izjavio da je "i levičaru i desničaru stalo da ima pruge, puteve, pravosuđe koje funkcioniše, prosvetu koja funkcioniše. A sada, da li kući drži sliku Draže Mihajlovića, Dimitrija Ljotića ili Broza ili ne znam Koče Popovića, to je potpuno nebitna stvar".

Odgovarajući Jevrejskoj opštini Trifunović je u pismu naveo da je "u nastojanju da spoji levo i desno u svojoj nužnosti makar do Slavije, upotrebio sasvim sigurno i prejako poređenje, rekavši da mi je svejedno da li neko drži na zidu sliku Broza ili Ljotića".

"Mogao sam reći Draže, on se baš i nije ubio od akcijanja za vreme rata, te nije mnogo ni zgrešio, ali ja sam rekao Ljotić. A on jeste fašista, bez daljnjeg, to uopšte nije sporno", napisao je između ostalog Trifunović.

On je dodao i da se "ne seća da je Jevrejska opština Beograd reagovala povodom fašističkih napada vođe Srpske desnice Miše Vacića, lidera radikala Vojislava Šešelja, pa i samog predsednika Aleksandara Vučića".
Pogledaj vesti o: Sergej Trifunović

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sergej Trifunović se izvinio jevrejskoj opštini zbog „prejakog poređenja“

Izvor: Danas, 12.Feb.2019

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović izvinio se danas predstavnicima Jevrejske opštine Beograd ako je njegovo poređenje, izneto u nastojanju da "spoji levo i desno", zvučalo preterano. Članak Sergej Trifunović se izvinio jevrejskoj opštini zbog „prejakog poređenja“...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.