Rasprava po tužbi Trifunovića protiv Glišića

Izvor: RTS, 06.Dec.2019, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasprava po tužbi Trifunovića protiv Glišića

U Osnovnom sudu u Ubu održana je rasprava po tužbi predsednika PSG Sergeja Trifunovića protiv predsednika Izvršnog odbora SNS-a Darka Glišića zbog njegove izjave da je Trifunović narkoman, što je Trifunoviću, kako je rekao, nanelo duševnu bol, a Glišić kaže da nije vređao Trifunovića, već samo govorio njegoim rečnikom, kako bi ga razumeo. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Glišić je rekao da je Trifunović svojim ponašanjem danas u sudu pokazao da ga ničim nije uvredio izjavom dnevnom listu Srpski telegraf, iz 2017. godine, kada ga je nazvao "raspalom narkomančinom".
"Dokazali smo da se radi o osobi koja koristi najvulgarniji rečnik i da, kada mu se obratite takvim rečnikom, on ne može da pretrpi duševni bol", rekao je Glišić posle glavne rasprave.
Glišić je tokom saslušanja rekao da se u spornoj izjavi obratio jedinim rečnikom koji "Trifunović razume".
"Bez namere da ga uvredim, već samo da razume šta sam hteo da kažem, jer je to njegov izvorni vokabular", rekao je Glišić.
Naveo je da nije imao nameru da povredi ni Trifunovića, ni njegove roditelje, ali i da je Trifunović svojim ranijim izjavama povredio nečije roditelje.
Glišić je kazao da je i njegova izjava bila sarkastična i da je na taj način samo odgovorio na Trifunovićev sarkazam.
"Da sam bilo koju reč upotrebio, ne bih ga uvredio, jer je to njegov rečnik. Čak je i politički napredovao zbog te moje izjave", rekao je Glišić.
Glišić je posle ročišta novinarima rekao i da se Trifunović neprimereno ponašao u sudnici, i da da je u jednom trenutku gađao papirnom mamaricom.
Rezigniran je, kaže, što je sud odbio da pozove svedoke, M. D. i N. Z, koje je odbrana predložila, "da posvedoče da su sa Trifunovićem konzumirali narkotike".
Ta dva svedoka su, inače, na fotografijama sa Trifunovićem, koje je Glišićev pravni zastupnik pokazao sudu.
Trifunović: Navikao sam na uvrede
Trifunović je tokom saslušanja rekao da Glišićeve tvrdnje nisu tačne i da je on navikao na uvrede, ali da ova pogađa i članove njegove porodice.
On je kazao da je ta izjava negativno uticala i na fond "Podrži život", čiji je on osnivač, u koji je, kako je naveo, posle toga poslata policija za organizovan kriminal.
Trifunović je rekao da mu je Glišićeva izjava nanela duševni bol, i da u vreme kada je objavljena nije bio predsednik PSG-a.
Advokat Darka Glišića, Radoslav Tadić, je rekao da je stav odbrane u ovom predmetu bio da Trifunović nema pravo na naknadu nematerijane štete, jer, kako je dodao, on nije trpeo nikakve duševne bolove zbog te izjave.
"Radi se o licu, što je i sam priznao danas, koji u komunikaciji sa drugima koristi psovke, koje su daleko vulgranije od onoga što je tuženi rekao u intrevjuu za Trifunovića. Moj klijent je imao osnovan razlog da to kaže za Trifunovića, jer je on nebrojeno puta za sebe objavljivao na Tviteru da je narkoman, našmrkan, naduvan", rekao je Tadić.
Dodao je da Trifunović takve objave na Tviteru nije stavljao pod znake navoda, kako bi onaj ko ih čita mogao da zaključi da je reč o sarkazmu i ironiji.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.