Film Ajvar najbolji na Festivalu scenarija! (VIDEO)

Izvor: Mondo, 18.Avg.2019, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film "Ajvar" najbolji na Festivalu scenarija! (VIDEO)

Film u kojem Sergej Trifunović i Nataša Ninković igraju zavađeni bračni par iz dijaspore osvojio nagradu u Vrnjačkoj Banji.

U konkurenciji 14 domaćih igranih filmova, snimljenih između dva vrnjačka festivala, scenario za film "Ajvar", koji su napisale Ana Marija Rosi i Maja Todorović - najbolji je na ovogodišnjem, 43. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji.

"Melodramski >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << intonirana priča, napisana i ostvarena van stereotipa i klišea, pokazuje nam svež i originalan način kraja jedne ljubavi," obrazložio je svoju odluku festivalski žiri, koji su sačinjavali Biljana Maksić, Milan Nikodijević i Đorđe Milosavljević, prošlogodišnji pobednik sa filmom "Izgrednici".

Drugu nagradu žiri je dodelio Milošu Avramoviću i Petru Mihajloviću za scenario filma "Južni vetar", dok je treća nagrada pripala filmu "Delirijum tremens", čiji scenario i režiju potpisuje Goran Marković, prenose "Večernje novosti".

Žiri, koji su činili novinari i filmski kritičari, nagradu za najbolji scenario takođe je dodelio Ani Mariji Rosi i Maji Todorović za njihovo debitantsko ostvarenje - "Ajvar".

Specijalno priznanje 43. festivala filmskog scenarija, otišlo je u ruke Milovana Vitezovića, Petra Ristovskog i Vladimira Ćosića za scenario filma "Kralj Petar Prvi", koji "na autentičan i upečatljiv način oslikava jedan od najtežih trenutaka u srpskoj istoriji, vešto govoreći o tragediji Srbije u Prvom svetskom ratu kroz tragičnu sudbinu mladića ratnika".

Žiri grada domaćina repliku rimskog zlatnika dodelio je Lazaru Ristovskom, za doprinos afirmaciji i promociji vrnjačkog Festivala filmskog scenarija.
Pogledaj vesti o: Sergej Trifunović

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Film "Ajvar" najbolji na Festivalu scenarija! (VIDEO)

Izvor: Mondo, 18.Avg.2019

Film u kojem Sergej Trifunović i Nataša Ninković igraju zavađeni bračni par iz dijaspore osvojio nagradu u Vrnjačkoj Banji, javljaju "Novosti"...U konkurenciji 14 domaćih igranih filmova, snimljenih između dva vrnjačka festivala, scenario za film "Ajvar", koji su napisale Ana Marija Rosi i Maja...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.