Izvor: B92, 26.Feb.2010, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažan zemljotres na Pacifiku

Vašington -- Zemljotres 6,9 stepena Rihterove skale registrovan je u Pacifičkom okeanu kod južne obale Japana, saopštila je Američka geološka opservatorija.

Potres je registrovan u 5.31 sat ujutru po lokalnom vremenu na 84 kilometara istočno od grada Naha na južnom japanskom ostrvu Okinava, oko 1.600 kilometara udaljenog od prestonice Tokija. Za sada nema informacija o povredjenima i eventualno počinjenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << materijalnoj šteti, javio je Rojters.

Zemljotres je bio na 29 kilometara ispod morskog dna i dovoljne je jačine da u najmanju ruku pokrene razorni talas - cunami, prenela je britanska agencija.

Izdato je upozorenja o pretnji od cunamija, visine i do dva metra u nekim oblastima, pošto je zemljotres pogodio japansko ostrvo Okinava, saopštila je japanska vladina agencija.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije,   Zemljotres u Japanu

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.