Izvor: B92, 23.Feb.2010, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi potresi na Haitiju

Port-O-Prens -- Haiti je doživeo novi talas potresa, što je dovelo do rušenja objekata koji su već bili oštećeni u zemljotresu koji je tu zemlju pogodio 12. januara.

Prvi potres jačine 4,7 stepeni po Rihteru pogodio je rano jutros prestonicu Port-o-Prens, a samo sedam minuta kasnije desio se još jedan udar, nepoznate jačine, saopštio je Erik Kale, geofizičar sa Univerziteta Pirdu, koji prati seizmičke aktivnosti na Haitiju.

To ostrvo je juče, takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pogodio zemljotres jačine 4,7 stepeni, nakon koga su sledila još dva manja potresa.

Svi ti udari imali su epicentar nedaleko od epicentra razornog zemljotresa od prošlog meseca, u kome je život izgubilo više od 200 000 ljudi.

"Važno je da ljudi ostanu oprezni. U naredna tri meseca, biće prisutan priličan rizik od potresa jačih od 4,7 stepeni", rekao je Kale.

Neki objekti koji su se danas srušili prilikom novih potresa prekinuli su telefonske kablove.

"Izgleda kao da se zemlja od prošlog meseca non-stop trese. Ne možemo da spavamo od svih ovih potresa, a ponekad smo suviše uplašeni da bismo išli i na posao", rekao je jedan od stanovnika Port-o-Prensa, koji od 12. januara spava pod šatorom.

Od prošlog meseca, Haiti je pogodilo više od 56 potresa magnitude četiri i više.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.