Evo u kojim delovima Srbije se osetio zemljotres iz Hrvatske

Izvor: B92, 28.Dec.2020, 09:36

Evo u kojim delovima Srbije se osetio zemljotres iz Hrvatske

Beograd -- Jak zemljotres koji je rano jutros pogodio Hrvatsku osetio se i u nekim delovima Srbije kao blago podrhtavanje tla.

Kako je jutros rečeno Tanjugu u Republičkom seizmološkom zavodu, blago podrhtavanje tla osetilo se u Novom Sadu, Bačkoj Palanci i Novom Beogradu.

Hrvatska Seizmološka služba saopštila je da je jutros u 6.28 sati registrovan jak zemljotres sa epicentrom 5 kilometara jugozapadno od Petrinje.

Magnituda potresa iznosila je 5.0 prema Rihteru, a intenzitet u epicentru je VII stepena EMS skale, objavljeno je na sajtu Seizmološke službe Hrvatske.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije,   Bačka Palanka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRESLO SE TLO I U SRBIJI: Snažan potres koji je pogodio Hrvatsku osetio se i u našim gradovima

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Dec.2020

Zemljotres koji je jutros pogodio komšije osetio se i u Srbiji...Zagreb je jutros u 6.35 pogodio jak zemljotres od od 5,2 stepena po Rihteru...Nakon ovog, pogodio ga je još jedan u 6.49 sati, od 4, 4 stepena, a kako se saznaje u Seizmološkom zavodu Srbije, prvi potres osetio se i u nekoliko gradova...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Zemljotres koji je pogodio Hrvatsku osetio se i u Novom Sadu

Izvor: 021info.rs, 28.Dec.2020

Jak zemljotres koji je rano jutros pogodio Hrvatsku osetio se i u nekim delovima Srbije kao blago podrhtavanje tla. Kako je jutros rečeno Tanjugu u Republičkom seizmološkom zavodu, blago podrhtavanje tla osetilo se u Novom Sadu, Bačkoj Palanci i Novom Beogradu. U pitanju je zemljotres od 5 stepeni...

Nastavak na 021info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.