Stiže veliki španski SUV  Seat Tarraco iz svih uglova FOTO

Izvor: B92, 24.Nov.2018, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže veliki španski SUV " Seat Tarraco iz svih uglova FOTO

Seat je objavio nove fotografije i detalje o svom najvećem SUV modelu uoči početka prodaje ovog vozila u Evropi.

Seat Taraco na evropsko tržište stiže početkom 2019, kao najnoviji, ali i najveći SUV u gami ovog španskog proizvođača.

Posle Arone i Atece, Taraco takođe nosi oznaku koja ima veze sa nekim geografskim pojmom iz te zemlje, čime je očuvana tradicija koju Seat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gaji decenijama.

Naime, Tarraco je drevno ime savremenog grada Taragone, koji se nalazi u Kataloniji, na obali Mediterana, stotinak km južno od Barselone, a to je ujedno bilo i najstarije utvrđenje Rimskog carstva na Iberijskom poluostrvu.

Novi SUV dostupan je i u varijanti sa 7 sedišta, a na samom početku prodaje kupci će moći da biraju između dva benzinca i sva dizelaša.

Osnovni benzinac je 1.5 litarski TSI sa 150 ks, koji stiže u paru sa šestobrzinskim manuelnim menjačem i prednjim pogonom.

Oni koji žele benzinca sa pogonom na sva 4 točka, imaju na raspolaganju 2.0 TSI sa 190 ks. Ovaj agregat povezan je sedmostepenim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom i Seatovim 4Drive sistemom kao standardnim delom opreme.

Španski proizvođač navodi da Tarraco u ovoj verziji 0-100 km/h ubrzava za 8 s i dostiže maksimalnih 211 km/h.

Dizel opcije predstavlja 2.0 TDI u varijantama sa 150 ks i 190 ks.

Slabiji motor može se kombinovati sa prednjim ili pogonom na sva 4 točka, dok se verzija sa 190 “konja” standardno isporučuje sa pogonom na sva 4 točka i sedmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom.

Inače, Seat Terraco proizvodi se u Volkswagenovom pogonu u Nemačkoj. To je prvi put - nakon dve decenije - da se neki model drugog auto-brenda izrađuje u Volkswagenovoj glavnoj fabrici u Volfsburgu.

Više fotografija novog Seatovog SUV modela pogledajte u Galeriji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.