Savo zadovoljan: Treba protivnici da nas se plaše na JNA

Izvor: Sportske.net, 18.Avg.2019, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savo zadovoljan: "Treba protivnici da nas se plaše na JNA"

Trener Partizana kaže da je utakmica protiv Rada bila idealna uvertira za četvrtak i Ligu Evrope.

Savo Milošević kaže da je pobeda protiv Rada od 3:0 bila idealna uvertira za evropska takmičenja, a istakao je i da je važno da protivnici osećaju makar malu dozu straha kada dolaze na JNA.

"Za razliku od prošle utakmice, ovo je bilo sasvim zadovoljavajuće: uspeli smo relativno lako da dođemo do bodova i da odmorimo neke igrače. Moglo je biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i ubedljivije, ali u situaciji u kojoj smo, ovo je sasvim zadovoljavajuće", rekao je Savo posle pobede.

Filip Stevanović je danas postigao dva gola, debitovao je Nikola Lakčević i odmah zabeležio asistenciju.

"A pa imamo mi njih još, nego je problem i što smo u situaciji sa Ligom Evrope, gde je velika tenzija. Imali smo i Strahinju Jovanovića, koji je strahovit potencijal. Doći će vreme i za njega, polako", kaže trener kroz smeh.

Kad smo kod klinaca, Stevanović je svoj prvi gol postigao iz individualne akcije, kada je predriblao odbranu gostiju i sam napravio sebi šansu. Neefikasnost je bila rak-rana Partizana u protekle dve sezone, da li je ovo najava boljih vremena?

"Sa ovim klincima, sam po sebi je takav potencijal da donosi nove stvari, nekad čak i individualac donese novine u ekipu. Ovo je prosto Fićin talenat, to ne možemo da uvežbamo i utreniramo", odgovara Savo.

Sačuvali ste domaći teren, koliko je to važno u ovoj sezoni?

"Mnogo je važno, forsirali smo igru, brzu igru, brzinu zato što smo imali perfektan teren. Imali smo ga i prošle sezone, a sad je bolji, upravo zbog ovakvih stvari – kad dođu protivnici da se zaista osećaju nelagodno kad dođu kod nas. Neće moći uvek toliko, ali jako je bitno da imaju malu dozu straha kada dođu", kaže Savo.

Koliko je ovo dobra priprema za Molde?

"Mislim da se nismo mnogo potrošili na utakmici, mogli smo i ranije da završimo, ali niko se nije povredio, tako da možemo da kažemo da je ovo bila idealna uvertira. Nije niko sledećeg protivnika gledao uživo, ali Molde pratimo mesec dana, znamo sve o njima", rekao je Savo.

On nije želeo da govori o pojačanjima dok ne budu zvanična. Što se igrača koji su izostali danas, rekao je samo da je "borba" za Ostojića, dok su ostali bili odmarani iz taktičkih razloga.

A koliko ovo olakšava pripreme za Molde?

"Mnogo olakšava, jer je bolje pripremati utakmicu u ovakvoj atmosferi. Sličnu situaciju smo imali pred Malatiju i nije prijatno, pre svega momcima, a onda i nama da radimo u ambijentu gde nismo zadovoljni rezultatom", kaže Savo Milošević.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milošević zadovoljan: Dobra uvertira za Molde

Izvor: B92, 18.Avg.2019

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je da je njegova ekipa relativno lako stigla do pobede protiv Rada..."Za razliku od prošle utakmice u prvenstvu, ovo je bilo sasvim zadovoljavajuće. Uspeli smo da relativno lako dođemo do bodova, da neke igrače i odmorimo. Možda je pobeda mogla biti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.