Milošević: Daćemo maksimum protiv Junajteda, videćemo da li će to biti dovoljno

Izvor: RTS, 23.Okt.2019, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milošević: Daćemo maksimum protiv Junajteda, videćemo da li će to biti dovoljno

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević, pred meč trećeg kola Lige Evrope protiv Mančester junajteda, rekao je njegov tim ima čast i privilegiju što igra protiv tako velikog kluba. Meč je na programu u četvrak od 18.55 na stadionu u Humskoj. Direktan prenos je na našem Prvom programu i Radio Beogradu 1, strim je na RTS Planeti (samo za posetioce iz Srbije). >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Pričati o važnosti i posebnosti sutrašnje (četvrtak) utakmice je izlišno. Verujemo da je ekipa spremana i svesna onogo što nas čeka, a čeka nas izvanredno teška utakmica. Posle 53 godine imamo priliku da igramo protiv Junajteda. To je praznik fudbala. Ovo je prilika da se izmerimo koliko vredimo. Igranje u Evropi donosi mnogo. Treba da nam bude čast i zadovoljstvo što može da igramo sa njima", rekao je Milošević novinarima na konferenciji za medije.

Meč u Beogradu pratiće i legendarni ser Aleks Ferguson, koji je Miloševića savetovao da se bavi trenerskim poslom.
"Velika je čast što Ferguson dolazi da gleda utakmicu, u godinama je kad ne ide na sve utakmice Junajteda. Privilegovani smo što ćemo ga videti na utakmici. Videću ga večeras na večeri pa ćemo razgovarati o raznim stvarima. Nadam se da će videti dobru ekipu Partizana. Imamo i nekoliko mladih igrača, koje možemo ne da ponudimo, već da predstavimo sutra na utakmici. Nema mnogo takvih igrača u Evropi. Velika čast i privilegija što mogu da kažem da sam sa njim sarađivao u Uefi. To je jedno od najdragocenijih iskustava koje imam u životu", rekao je Milošević, koji je upitan i šta će Fergusonu da pokaže i preporuči u Beogradu.
"Ima mnogo stvari koje mogu da preporučim, ali kao i za svakog Škota jedan dobar alkohol", našalio se Milošević.
Milošević je istakao i da očekuje ispunjen stadion.
"Očekujem fer i sportsko navijanje, zbog svih problema u prošlosti. Ovo je praznik fudbala. S te strane ne očekujem probleme. Videli ste u Pioniru koliko publika može da dâ stimulans."

Uloga favorita je na strani gostiju, a Miloševića su pitali može li Partizan da napravi iznenađenje kao neki timovi protiv crno-belih u Superligi.
"Verujem da možemo da očekujemo maksimum od Partizana svih 90 minuta. To smo već pokazali u prethodnom periodu. Videćemo da li će to biti dovoljno. Ne možemo predvideti snagu i ekipu Mančestera, ali dužni smo da damo svoj maksimum. Kada sam došao, ideja mi je bila da Partizan približim evropskim ekipama. Mislim da je Partizan pokazao napredak u tim evropskim utakmicama. Sutra je prilika da još jednom vidimo koliko smo se približili evropskom klubovima. Ako u tome uspemo, to će biti veća pobeda i od tri boda, iako se nećete složiti sa mnom", a onda je odgovorio i kakvog rivala očekuje sutra u Humskoj.
"U ovom momentu ne mogu da budem siguran kako će igrati. Mislim da neće igrati sa tri igrača u poslednjoj liniji, već sa četiri, kao u većem delu sezone. Što se tiče sastava, teško je predvideti", rekao je trener crno-belih.
Milošević je upitan i kako komentariše analizu kolumniste Skaj sporta da će utakmica u Beogradu biti luda i da će rezultat biti 1:1 i da Junajted treba da bude srećan ako se meč tako završi.
"Lako je njemu da priča... Ne možemo sebi da dozvolimo luksuz da prihvatimo ta razmišljanja. Videli ste sinoć meč Totenhema i Crvene zvezda, koliko je teško i kolika je razlika. I mi ćemo imati slične probleme kao Zvezda. Idemo da damo 100 odsto, ako možemo preko, biće idealno. Nikakvo drugo razmišljanje ne treba da imamo", zaključio je Milošević.
Prvotimac Partizana Saša Zdjelar rekao je da se raduje susretu sa jednim od najvećih klubova na svetu.
"Utakmica koju sanjamo i želimo da igramo. Sanjamo da igramo u njihovoj ligi, sanjamo protiv njih. Za nas utakmica kao i svaka druga. Znamo šta radimo, imamo tim i nadam se da ćemo ući u utakmicu onako kako smo se dogovorili", rekao je Zdjelar.
Meč između Partizana i Mančeter junajteda igra se u četvrtak od 18.55 na stadionu u Humskoj. Direktan prenos je na našem Prvom programu i Radio Beogradu 1, strim je na RTS Planeti (samo za posetioce iz Srbije).
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nesvakidašnji potez Mančestera po dolasku u Beograd!

Izvor: Sportske.net, 23.Okt.2019

Partizan sutra dočekuje Mančester junajted...Ekipa Partizana sutra od 18:55 časova igra protiv Mančester junajteda, a ekipa iz Engleske stiže u glavni grad Srbije oko 18:30 večeras...Ekspedicija Mančester junajteda će odmah u hotel, a Ole Gunar Solskjer na konferenciju za novinare...Dakle, treninga...

Nastavak na Sportske.net...

CRVENI ĐAVOLI NA PUTU ZA BEOGRAD: Ovih 20 fudbalera Solskjer je odabrao za meč sa Partizanom! Nema Pogbe, Matića, De Hee...

Izvor: Kurir, 23.Okt.2019

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer poveo je 20 igrača na put u Beograd za meč sa Partizanom u okviru Lige Evrope.

Nastavak na Kurir...

Ferguson rastužio Sava!

Izvor: Sportske.net, 23.Okt.2019

U Humskoj se nadali, ali....Danas je sve u Partizanu obradovala vest da će se na tribinama u Humskoj naći i legendarni ser Aleks Ferguson...Škot je trebalo da bude deo VIP delegacije koja večeras stiže u Beograd, bilo je predviđeno da se nađe na večeri sa strategom "crno-belih" Savom Miloševićem,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.